maritbet girişmaritbet
Gizli cennette HES'e valilikten red!

Gizli cennette HES'e valilikten red!

Antalya'da ‘gizli cennet’ olarak adlandırılan Pınargözü ve Çetince Deresi üzerinde yapılması planlanan HES'e için valilik onay vermedi.

Antalya'da ‘gizli cennet' olarak adlandırılan Yukarı Uçansu ve Aşağı Uçansu şelalelerinin bulunduğu Pınargözü ve Çetince Deresi üzerinde bir firma, iki hidroelektrik santralı (HES) kurmak için valilikten ‘ÇED gerekli değildir' raporu istedi.

Antalya'da daha önceki tüm örneklerinde 10 megawatt altındaki projeler için valiliğin ‘ÇED gerekli değildir' kararıyla HES projeleri onaylanırken, valilik ilk defa bu projede 10 megawatt altındaki iki HES için başvuruyu onaylamadı ve ‘ÇED gereklidir' raporu alınmasını önerdi. Bu karar üzerine firmanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurması ve ‘ÇED olumlu' raporu alması gerekiyor.

antalya

TONLA PATLAYICI

Usta Enerji ve Sanayi Limited şirketinin HES ve bölgede kuracağı kum, çakıl ve kaya ocağı projelerinde, onlarca ton çeşitli türde patlayıcı kullanılması planlanıyor.

DEV ŞELALE

Göletleriyle ilgi çeken ve kent merkezine 70 km uzaktaki Uçansu şelalelerinden Yukarı Uçansu 70 metreden, Aşağı Uçansu ise 51.5 metreden dökülüyor. Yukarı Uçansu'nun döküldüğü alanda başlangıç noktasında 2.5 metre genişliğinde olan şelale, dev kazanına ulaştığında 20 metre genişliğiyle üçgenimsi bir görünüm alıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gizli cennette HES'e valilikten red!
  • 04.06.2015 09:03

Gizli cennette HES'e valilikten red!

Antalya'da ‘gizli cennet’ olarak adlandırılan Pınargözü ve Çetince Deresi üzerin ...