maritbet girişmaritbet
‘Geri dönüşüm robotu’ İstanbul’da görücüye çıkacak

‘Geri dönüşüm robotu’ İstanbul’da görücüye çıkacak

Dünyanın ilk Geri Dönüşüm Robotu 'Zen Robotics'in lansmanı, REW İstanbul’da yapılacak

Alman Avermann firmasının Türkiye temsilcisi IMOT, İFO Fuarcılık tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı REW İstanbul'daki standında, dünyanın ilk geri dönüşüm robotu olan ZEN Robotics'i tanıtacak. Geri dönüşümün temeli olan ayrıştırmayı, insan elinden daha hızlı, ekonomik ve doğru biçimde yapabilmeyi sağlayan atık ayrıştırma robotu, önündeki bant üzerinde yer alan metal, tahta ve taşı otomatik olarak algılayıp, türlerine göre ayırıyor. Ayrıca başka diğer geri dönüşüm materyallerini tespit etmek üzere eğitilebiliyor. Kullanıcılar, yeni bir maddeye ihtiyaç duyduklarında, güncelleme yoluyla robotlarını o yeni maddeyi de tanır hale getirebiliyorlar. ZEN Robotics teknolojisinin Türkiye'de ilk kez tanıtılacağı REW İstanbul, 12-14 Haziran tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

“Katı Atık, Atık Su, Atık Gaz ve Yeşil Enerji” alanlarında dünyanın çevre teknolojilerini 10.'kez İstanbul'da buluşturan REW Fuarı, bu yıl farklı bir yeniliğe de ev sahipliği yapacak. Fuar katılımcılarından IMOT İnşaat Makine Sanayi Ticaret Genel Müdürü Remzi Uğur temsilciliklerini yaptığı Alman Avermann firması tarafından üretilen geri dönüşüm robotu ZEN Robotics'i Türkiye'de ilk defa REW İstanbul'da lanse edeceklerini açıkladı. Özellikle inşaat ve yıkım atıklarında kullanılan ZEN Robotics Geri Dönüşüm Robotu'nun, atıkları türlerine göre otomatik olarak ayırdığını söyleyen Uğur, proses edilen atığın gerçek zamanlı ve doğru analiz edilebilmesi için çoklu sensör sistemi kullanan robotun, hangi objeleri ne şekilde alacağına bağımsız bir şekilde karar verebildiğini vurguladı.

Dünyanın çevre teknolojileri Rew İstanbul'da Buluşuyor

2005 yılında ilk defa kapılarını açan REW İstanbul; su ve atıksu arıtmadan bio-enerjiye, atık toplama ve taşıma araçlarından ayırma, arıtma ve presleme makinelerine, geri dönüşüm sistemlerinden geri kazanım tesis ve ürünlerine, yenilebilir enerji teknolojilerinden kentsel çevre temizlik araç&gereçlerine kadar onlarca farklı kategoride yeniliklerin buluşma adresi olacak. Başta başkanları değişen belediyelerden ve Organize Sanayi Bölgelerinden olmak üzere 10 bin profesyonelin ziyaret etmesi beklenen organizasyon, Tüyap Beylikdüzü'ndeki 3 salonda birden toplam 20 bin m2 alanda gerçekleştirilecek.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Her adımda geri dönüşüm önceliğimiz olacak"
  • 28.04.2022 17:17

"Her adımda geri dönüşüm önceliğimiz olacak"

Bakan Kurum, 'Ağaçlarımızı, suyumuzu, ormanlarımızı hep birlikte korumak zorunda ...

Kral Şakir, çocuklara geri dönüşümü anlatacak!
  • 02.04.2022 14:24

Kral Şakir, çocuklara geri dönüşümü anlatacak!

Kitapları ve filmleriyle milyonlarca çocuğa ulaşan yerli ve milli karakter Kral ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışanları "Atıkmatik" ile çevreye ve bütçelerine katkı sağlıyor
  • 02.03.2021 10:28

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışanları "Atıkmatik" ile çevreye ve bütçelerine katkı sağlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana hizmet binasındaki Atıkmatik'i kullanan çal ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...

Ağaoğlu otelleri "Güvenli Turizm Sertifikası" aldı
  • 30.09.2020 09:35

Ağaoğlu otelleri "Güvenli Turizm Sertifikası" aldı

Ağaoğlu My Mountain Uludağ ve Ağaoğlu My City Hotel, Kültür ve Turizm Bakanlığı ...