maritbet girişmaritbet
Gerçek gökyüzünü gösteren proje: Skyglow

Gerçek gökyüzünü gösteren proje: Skyglow

Metropollerdeki ışık kirliliğine dikkat çekmek isteyen iki fotoğrafçı ‘Skyglow’ (Gökyüzü Parıltısı) projesiyle bambaşka bir dünyanın kapılarını açtı.

Amerika'da yaşana Gavin Heffernan ve Bosnalı Harun Mehmedinovic muhteşem bir projeye imza attı. Sinema eğitimi alan iki arkadaş dünyanın farklı şehirlerinde gökyüzünün hareketlerini farklı ve meşakkatli bir yöntemle kayda aldı.

Suni ışıklarla aydınlatılan gökyüzünün, doğanın gerçek sihrini yok ettiğini öne söyleyen ikili, Skyglow (Gökyüzü Parıltısı) adını verdikleri projeyle şehirlerdeki ışık kirliliğine dikkat çekti. Kickstarter üzerinden bir bağış kampanyası da düzenleyen ikili insanları bilinçlendirmek istediklerini ve bunun için de bir kitap yazmaya başladıklarını söylüyor.

Uzun pozlama ve zaman atlamalı video çekim yöntemleriyle oluşturdukları multimedya projesi kısa sürede çok ses getirdi. İkili, özellikle büyük kentlerdeki ışık kirliliğinin göçmen kuşların ölümüne ve uyku düzensizliği gibi birçok olumsuzluğa neden olduğunu belirtiyor.

Heffernan ve Mehmedinovic, Los Angels kentinin ve gökyüzünün time-lapse videosunu yayınladığı videoyla kısa zamanlar milyonlarca beğeni aldı. Astro fotoğrafçılar, nam-ı diğer ‘Melekler Şehri'nde yaşayanların gökyüzünde yıldız görememekten şikayetçi olduğunu oysaki göklerde bambaşka bir alem olduğunu söyledi. "Işık kirliliği olmasaydı Los Angles'tan gökyüzüne bakan bir kişi yıldızları bu netlikte görebilirdi" diyen ikili, çektikleri video ve fotoğraflarla da bunu kanıtladı.  

 

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gerçek gökyüzünü 'Skyglow'la göreceksiniz!
  • 30.06.2015 10:48

Gerçek gökyüzünü 'Skyglow'la göreceksiniz!

Amerikalı Gavin Heffernan ve Harun Mehmedinovic muhteşem bir projeye imza attı. ...

İşte gökyüzünün gerçek parıltısı!
  • 30.06.2015 11:19

İşte gökyüzünün gerçek parıltısı!

Büyükşehirlerdeki ışık kirliliğine dikkat çekmek isteyen iki astro fotoğrafçı ‘S ...

Gerçek gökyüzünü gösteren proje: Skyglow
  • 30.06.2015 11:27

Gerçek gökyüzünü gösteren proje: Skyglow

Metropollerdeki ışık kirliliğine dikkat çekmek isteyen iki fotoğrafçı ‘Skyglow’ ...