maritbet girişmaritbet
Gemlik'e 16 milyon liralık turizm yatırımı!

Gemlik'e 16 milyon liralık turizm yatırımı!

Gemlik Termal ve Turizm Tesisleri’nin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak ‘Gemlik Termal ve Turizm Tesisleri'nin temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplam 16 milyon TL'ye mal olacak yatırımla birlikte Gemlik'in turizm potansiyelinin daha da öne çıkacağını söyledi.

Bursa'ya değer katan hizmet zincirine ilçelerdeki yatırımlarla yeni halkalar ekleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Terminali yanındaki alanda inşa edilecek ‘Gemlik Termal ve Turizm Tesisleri'nin temeli törenle atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm İslâm aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ederek konuşmasına başladı. Başkan Aktaş, kentin özelliklerine işaret ederek, “Bursa, doğal güzellikler, tarihi ve kültürel birikimiyle kadim bir şehirdir. Bugün bazı şehirleri öne çıkaran farklılıkların büyük bölümünü bünyesinde barındıran Bursa, bu özelliklerini termal imkanlarıyla destekleyen dünyanın ender kentlerinden biridir” dedi.

Turizm, Bursa'nın yükselen değeri

Bursa'nın yükselen değerinin turizm olduğunu her fırsatta vurguladığını anlatan Başkan Aktaş, “Bursa, şifalı su kaynaklarının çokluğu ve kalitesiyle Türkiye'de önemli yer tutan şehirlerin başında yer alır. Bursa, ‘Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHTTA) üye tek şehirdir. Kaplıcalarıyla turistik bir nitelik kazanmış, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra şifalı sularıyla da dört mevsim turist çeken bir merkez haline gelmiş olan Bursa'nın hem merkezinde hem de ilçelerinde sayısız şifalı su kaynağı bulunuyor. Bugün temelini attığımız tesis de şehrimizin termal özelliğini güçlendirecek bir kurum olacaktır” diye konuştu.

Vatandaşa açık ‘özellikli' tesis

Gemlik'i yıllardır bildiğini söyleyen Başkan Aktaş, “Hisar Mahallesi'ne yaklaşık 9 bin metrekarelik alan içinde konuşlandırılan Gemlik Termal Turizm Tesisleri, toplam 6330 metrekare inşaat alanına sahip. Bodrum kat ile birlikte toplam 3 kattan oluşan tesisin bodrum katında özel aile banyoları, mescitler, teknik hacimler ve sığınak ile zemin katta 2 adet termal havuz, hamam, sauna, terapi ve buhar odaları bulunuyor. Tesisin birinci katında kafeterya, teras, mutfak, çocuk oyun alanı, çok amaçlı salon ve toplantı salonu yer alacak. Ayrıca araçlar için otopark da yapılacak. Gemlik vatandaşı buradan istifade edecek” şeklinde konuştu.

16 milyon TL'ye mal olacak

Başkan Aktaş, ülke ekonomisine de katkı sağlayacak tesisin, 2019 Haziran ayında tamamlanmasının planlandığını ancak inşaatı daha kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Aktaş, tesisin maliyetinin yaklaşık 16 milyon TL olacağını belirterek, “Dünyanın savaşları konuştuğu günlerde, ülkemizde belediyelerimiz yatırımlar yapıyor. Ufka daha güvenle bakan bir Türkiye var. Yeni yatırımlarla kentimize değer katmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Aktaş, Türkiye'nin dünya genelinde GSMH'ye (Gayri Safi Milli Hasıla) göre en fazla yardım yapan ülke konumuna geldiğini sözlerine ekledi.

Gemlik kabuğunu kırıyor

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise tesisin ilçeye değer katacağını belirterek, Başkan Aktaş'a teşekkür etti. 2018 yılı başından bugüne kadar yapılan çalışmalardan örnekler veren Yılmaz, Gemlik'in kabuğunu kırdığını ve gece gündüz demeden ilçe halkının mutluluğu için çalıştıklarını anlattı.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Yaşar İslam ile ilçede yaşayan gaziler ve vatandaşların da yoğun katılım sağladığı törende; konuşmaların ardından Başkan Aktaş, tesisin temeline ilk harcı dökerek çalışmaları başlattı.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...