maritbet girişmaritbet
Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi açıldı!

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi açıldı!

Beyoğlu Belediyesi ve Polat Holding'in desteğiyle açılan Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi, bölgenin geçmişine ışık tutacak.

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi kapılarını açtı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreni yoğun ilgi gördü.

Piyalepaşa bölgesinin geçmişine ışık tutacak olan sergi, bölgenin bilinmeyenlerini gün yüzüne çıkartacak. Açılış gecesinde Ahmet Misbah Demircan ve Adnan Polat, emlaktasondakika.com mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Ahmet Misbah Demircan

Beyoğlu Belediye Başkanı

"Piyalepaşa Sergisi bizim için çok önemli. Dolapdere bölgesine kadar birçok yatırım yapılıyor. Tüm bunlar Beyoğlu'nun değerine değer katıyor. Piyalepaşa ismini de bu dev projeye verdik. Piyalepaşa aslında Kaptan-ı Derya demek. Bugün elimizde sadece camisi kaldı. Önümüzdeki yıllarda Piyalepaşa bölgesi İstanbul'un nadide semtlerinden birisi olacak. Biz yaşadığımız mekanların değerleriyle kıymetleniyoruz"

Adnan Polat

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı

"Biz Piyalepaşa'da çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi yapıyoruz. Piyalepaşa İstanbul'u yaparken bu semtin tarih ve kültürü ortaya çıkarmak için bir araştırma grubu oluşturduk. Bu ekibin çıkardığı ilk eser 500 sene önce yaşamış olan Osmanlı Kaptan-ı Deryası Piyalepaşa. Sakız Adası'nı fetheden paşadır. O nedenle bu akşamki organizasyonumuzda herkese sakız ikram ettik. Bu çalışmaların devamı gelecek. Piyalepaşa'yı herkes isim olarak biliyor ama kimse nerede olduğunu bilmiyordu. Hakettiği ilgiyi görebilmesi için biz tarih ve kültürel olarak olaya el attık. İnşallah devamı gelecek"

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ahmet Misbah Demircan, Piyalepaşa'yı anlattı!
  • 19.02.2016 14:43

Ahmet Misbah Demircan, Piyalepaşa'yı anlattı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Piyalepaşa İstanbul'la birlikte ...

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi açıldı!
  • 19.02.2016 14:32

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi açıldı!

Beyoğlu Belediyesi ve Polat Holding'in desteğiyle açılan Geçmişten Günümüze Piya ...