maritbet girişmaritbet
Gecekondu affı genişledi

Gecekondu affı genişledi

Hükümetin hazırladığı tasarının, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmesinde ‘gecekondu affının’ kapsamı genişledi.

Kamuoyunda ‘torba tasarı' olarak bilinen düzenlemede Ak Parti önergeleriyle önemli değişiklikler yapıldı. Genel Kurul'da kabul edilen önergelere göre; kamu konutlarının satışındaki 10 yıl sınırı kaldırılacak. Yeni konutların da satışı yapılacak.

Öncelik hakkı

Değişiklikler özetle şöyle:

Kamu konutlarının satışındaki 10 yıllık olma sınırı kaldırılacak. Yeni konutların da satışı yapılacak. Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılan konutların satışı yapılmayacak.
İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarında oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak.
İhale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi tarafından peşin veya 4 yıla kadar kanuni faiziyle taksitli ödenebilecek. Lojmanda oturan, almak istememesi halinde konutu 2 ay içerisinde boşaltacak.

‘Tarım arazi' şartı

Hazine'ye ait olup belediye mücavir alan sınırları içinde tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin kullanıcısı, paydaşı veya kiracısına doğrudan satışın önü açılacak.

Bedelsiz devir

Üzerinde yapı olan Hazine'ye ait taşınmazlar öncelikle yapı sahiplerine satılmaları şartıyla belediyeye bedelsiz devredilecek. Yapının 19 Temmuz 2003 ile 31 Aralık 2009'a arasında yapılmış olma şartı getirilmişti. Ancak Genel Kurul'da kabul edilen önergeyle tarih 30 Mart 2014 olarak değiştirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca milli park ve tabiat parklarında konaklama amaçlı turizm yatırımı gerçekleştirilmek amacıyla 29 yıla kadar kiralama yapılan işletmecilerin kira sözleşmeleri, 29 yıla veya irtifak hakkına dönüştürülmek suretiyle 49 yıla kadar uzatılabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gecekondu affı genişledi
  • 18.11.2017 14:49

Gecekondu affı genişledi

Hükümetin hazırladığı tasarının, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmesinde ‘gecekondu ...