maritbet girişmaritbet
Gebze’ye dev spor kompleksi geliyor

Gebze’ye dev spor kompleksi geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze'ye, iki yapıdan oluşan dev spor kompleksi kazandıracak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze'de iki tesisi birden hayata geçirmek için hazırlanıyor. Mahalleokul tipi spor salonu ve kısa kulvar yüzme havuzundan oluşacak olan spor kompleksi tamamlandığında Gebze'deki diğer spor mekanları arasındaki yerini alacak. Kompleksin içinde bir adet tam donanımlı spor salonu, bir adet de yüzme havuzu yer alacak. Gebze Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecek olan spor kompleksi bölgenin cazibe merkezi olacak.

Büyükşehir Belediyesi spora ve sporcuya desteğini kentin dört bir yanına modern spor alanları inşa ederek sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gebze'ye tam donanımlı iki tesisi bir arada barındıracak dev tesis kazandırılıyor. Zeminde bin 70 metrekare alana sahip olacak mahalle tipi spor salonunun toplam kullanım alanı bin 590 metrekare olacak. Spor salonu çelik taşıyıcı sistemle kurulacak.

Çatı ısı yalıtımlı ve kenet tip olup şeklinde yapılacak olan yapının zemin katında FİBA onaylı pvc zemin kaplamalı basketbol ve voleybol kombine müsabaka sahası yer alacak. Bu katta A ve B takımı soyunma odaları, 250 koltuklu tribün, büfe, görevli odaları, antrenör odası, hakem odası, iki adet antrenman potası ve teknik ihtiyaç odaları bulunacak. Birinci katta ise 3 adet spor salonu olacak. Kattaki çok amaçlı spor salonlarında eskrim, atıcılık, okçuluk, masa tenisi, salon güreş, karete, tekvando, judo, fitnes ve plates yapılabilecek.

Komplekste yer alacak eğitim amaçlı kısa kulvar yüzme havuzu bodrum, zemin ve bir kattan oluşacak. Bodrum katta teknik birimler, kondisyon salonu ve güreş, tekvando, judo, step, plates sporlarının yapılacağı iki adet çok amaçlı spor salonu bulunacak. Zemin katta 6 kulvarlı 1,5 metre deriliğinde havuz yapılacak. Havuz 15,60 çarpı 25 metre ölçülerinde olacak. Bu katta bir de 2 kulvarlı 80 santimetre derinliğinde 15,60 çarpı 5,20 ölçülerinde çocuk havuzu bulunacak. Soyunma odaları, antrenör odaları, yüzme havuzunun birinci katında da eğitim salonu, kafeterya ve 130 kişilik tribün yer alacak. Havuzun toplam inşat alanı 3 bin 600 metre olacak. Tesisin dışında 100 araçlık bir de otopark oluşturulacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaeli'ye 50 bin metrekare büyüklüğünde meydan kazandırılacak
  • 29.12.2021 15:28

Kocaeli'ye 50 bin metrekare büyüklüğünde meydan kazandırılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit ilçesinde, eski perşembe pazarını ...

Ormanya'yı 9 ayda 4,5 milyonu aşkın kişi ziyaret etti
  • 28.09.2021 16:06

Ormanya'yı 9 ayda 4,5 milyonu aşkın kişi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nı y ...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!
  • 15.03.2017 14:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!

Gayrimenkul sektörünün en büyük fuarı MIPIM'e katılan Kocaeli Büyükşehir Belediy ...

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!
  • 27.01.2021 10:56

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!

Kocaeli’nde hayal projelerden biri olan Kartepe Teleferik Projes Kocaeli Büyükşe ...