maritbet girişmaritbet
Gebze’den 3. Köprü’ye hızlı tren hattı geliyor

Gebze’den 3. Köprü’ye hızlı tren hattı geliyor

Gebze-Sabiha Gökçen-YSS Köprüsü YHT Hattı Demiryolu projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başladı.

T.C ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından İstanbul İli Ümraniye, Tuzlamaltepe, Atasehir, Sultanbeyli , Beykoz, Pendik, Çekmeköy, Sancaktepe, ilçesi Aydınlı ve Poyraz Mahallesi mevkiinde yapılması planlanan GEBZE-SABİHA GÖKÇEN-YSS KÖPRÜSÜ YHT HATTI DEMİRYOLU projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi süresi (ÇED) başladı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerine inşa edilen 4 milyar 853 milyon 700 bin liralık proje bedeli ile hayata geçirilecek olan demiryolu hattı projesi, Asya ve Avrupa yakası olmak üzere, planlanan iki ayrı demiryolu hattını birbirine bağlayacak. Tuzla İlçesi sınırları içerisinden geçen mevcut Yüksek Hızlı Tren Demiryolu Hattı ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü arasında planlanan demiryolu hattını kapsayan " Gebze-Sabiha Gökçen-YSS Köprüsü YHT Hattı Demiryolu Projesi”nde 16 tünel bulunacak. 

16 NOKTADA TÜNEL

Hat sırasıyla Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, çekmeköy ve Beykoz ilçesi sınırları içerisinde, Yavuz Sultan SelimKöprüsü üzerine yapılan demiryolu hattına bağlantı yapılarak tamamlanacak. 
Demiryolu hattı projesinde alanın uygun olmadığı bölgelerden geçiş tünel ya da viyadüklerle sağlanacak. Bu kapsamda toplam uzunluğu 38 bin 955 metreyi bulan 16 tünel ve uzunluğu 631 metre olan 5 viyadük yapılacak.

HEM YOLCU HEM YÜK TAŞIYACAK

Projede demir yolu hattında karayolu ile kesişen noktalarda yaya geçişlerini sağlamak için alt ve üst geçitler yapılacak. Projede Pendik'te ve Sabiha Gökçen'de olmak üzere iki istasyon noktası kurulacak. Hem yolcu hem de yük taşıma amaçlı proje, gidiş — geliş olmak üzere 2 farklı hat yer alacağı için elektrikli trenlerin de hizmet verebileceği şekilde planlandı. Bu hatların arasındaki mesafe 4.5 metre, platform genişliği de 14.5 metre olacak.

İnşaat aşamasında toplam 150 personelin çalışacağı proje inşaatının 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. 

Yorum Yaz