maritbet girişmaritbet
Gaziantep ve Şanlıurfa'ya hızlı tren müjdesi!

Gaziantep ve Şanlıurfa'ya hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti Harran İlçe Teşkilatı ile buluştu

Arslan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölünmüş yolları, havalimanları ve hızlı trenleri ile güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin Asya ve Avrupa arasında çok önemli bir koridor, güçlü bir köprü olduğunu belirten Arslan, "Ecdadımız bu topraklarda, burada binlerce yıl kanlarını döküp burayı bizlere vatan olarak bırakmıştır. Bu topraklar çok önemli ve kıymetlidir. Bize düşen elbetteki ihtiyaç olduğunda 15 Temmuz'da olduğu gibi istikbalimiz ve istiklalimiz söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içmeye gitmektir." dedi.

Yaptıkları yollar, köprüler, havaalanları ve hızlı tren yolları ile Avrupa'yı Asya'ya, Asya'yı Ortadoğu'ya bağladıklarına işaret eden Arslan, Türkiye'nin dünya taşımacılığında artık gelir elde etmeye başladığını ifade etti.

"Ocak ayı içerisinde sözleşmeyi imzalayacağız"

Şanlıurfa'nın hızlı trenle tanışması ve uluslararası koridorlara dahil olması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Arslan şöyle devam etti:

"Birinci amacımız İstanbul'dan başlayarak Gaziantep'e kadar ulaşan hızlı tren projesini Şanlıurfa'ya getirmek üzere çalışmaları başlatmıştık. Şanlıurfa- Gaziantep arası 150 kilometre. Bunun demiryolu kesin projelerinin yapılmasıyla ilgili Temmuz ayında ihaleye çıkmıştık ve ön teklifleri almıştık. Bu ayın 20'sinde teknik ve mali teklifleri de almış olacağız. Ocak ayı içerisinde inşallah bitirip sözleşmeyi imzalayacağız. Böylece Gaziantep- Şanlıurfa projesini başlatacağız. Proje içerisinde Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda bir lojistik merkezinin yapılmasının çalışmasını da yapacağız. Şanlıurfa-Mardin arasındaki hızlı tren projesinin ön yeterlilik ihalesini yaklaşık 10 önce yaptık, teklifleri aldık. Onların incelemesi devam ediyor. Yine Şanlıurfa'nın sanayisini Diyarbakır'a bağlamış olmak adına 170 kilometre olan hattın da önümüzdeki yıl içerisinde kesin proje ihalelerine çıkmış olacağız."

"Şanlıurfa'ya 3 milyar 419 milyon TL yatırım"

Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, şehrin geçmiş yıllara göre her anlamda ciddi gelişme gösterdiğini anlatarak, "Şanlıurfa'ya iktidarımız döneminde yapılan yatırımın toplam tutarı 3 milyar 419 milyon Türk Lirası'dır, eski parayla 3 katrilyon 419 trilyon. Büyük bir para. Bundan 15 sene önce IMF kapılarında '100 milyon, 200 milyon dolar borç bulabilir miyiz?' diye el pençe divan durduğumuz bir dönemden, sadece Şanlıurfa'ya 3 milyar 419 milyon Türk Lirası yatırım yapan bir dönemi konuşuyoruz. Bu bizim memnuniyetimizdir. Şanlıurfa'da 28 kilometre bölünmüş yol varken biz bunun üzerine 540 kilometre yol yapmışız. Bu yaklaşık 20 kat. Bugün 568 kilometre yolu olan bir kentteyiz" şeklinde konuştu.

Bakan Arslan, konuşmasının ardından beraberinde Bakan Fakıbaba ve protokol üyeleriyle birlikte polis ve şehitler için Balıklıgöl'deki Dergah Camisi'nde okutulan mevlit programına katıldı. Bakanlar daha sonra Balıklgöl'deki esnafı ziyaret etti.

Taşımacılık alanındaki gelir pastasından Türkiye'nen pay almasının bazı kesimlerin içine sindiremediğini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Türkiye o pastaya ortak olunca tabiri caizse kudurdular. Bunlar da nereden çıktı, niye bizim pastamıza ortak oldular demeye başladılar. Ama hiç şüpheniz olmasın ki Harran o kadar güçlü durduğu sürece, Şanlıurfa bu kadar güçlü durduğu sürece biz, inşallah o dünya pastasından daha fazla pay alacağız. Bunun böyle olduğunu bilsinler. Bu ülke büyümek zorunda, gelişmek zorunda. Niye bin yıldır bu coğrafyada biz hep mazluma, hep mutlu hep muhtaca, ihtiyaç sahibine kucak açtık. Harran geçmişiyle kucak açmış. Bugün de kucak açıyor. Şanlıurfa bugün 500 bin Suriyeli misafiri ağırlıyor. 500 bin kişiyi ağırlamak hiç kimsenin harcı değil. Siz kucak açtıkça, mazlumlara sahip çıktıkça dış güçler, Türkiye'nin büyümesini istemeyenler daha fazla kuduruyor."

Konuşmaların ardından Bakanlar Arslan ve Fakıbaba, AK Parti Akçakale İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Arslan'a burada yöresel kıyafetler giydirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"
  • 31.01.2024 13:13

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe ...

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Bakan Uraloğlu: "Halkalı-Kapıkule hattında çok önemli bir aşamayı daha hayata geçiriyoruz"
  • 12.07.2023 15:36

Bakan Uraloğlu: "Halkalı-Kapıkule hattında çok önemli bir aşamayı daha hayata geçiriyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Pro ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda sona doğru yaklaşılıyor!
  • 10.04.2023 15:43

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda sona doğru yaklaşılıyor!

Ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, ...

Hızlı trende günlük 31 bin 651 yolcu ile tüm zamanların rekoru kırıldı
  • 16.09.2022 16:16

Hızlı trende günlük 31 bin 651 yolcu ile tüm zamanların rekoru kırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, vatandaşlardan gelen talep sonr ...