maritbet girişmaritbet
Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu iş garantisi veriyor

Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu iş garantisi veriyor

Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu, meslek garantili tek yüksekokul olarak dikkat çekiyor.

Milyonlarca üniversite öğrencisi okul tercihlerini yapmaya hazırlanırken, iş garantili okullar rağbet görüyor.

Bunların başında ise Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu geliyor. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Murat Çetinkaya, 70 mezun verdiklerini ve hepsinin işe girdiğini belirtirken, “okulumuz meslek garantili tek yüksekokul” diye konuştu.

‘Büyük bir fırsat'

Çetinkaya, Milliyet'e yaptığı açıklamada yüksekokulun 2011'de Gazi Üniversitesi bünyesinde, Tapu Kadastro, Emlak ve Emlak Yönetimi bölümleri olmak üzere kurulduğunu belirtti. Çetinkaya okulun amacını ise, “Amacımız; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan, alanında lisans öğrenimi görmüş personel eksikliğinin giderilmesidir. Bunun yanında mezunlarımız sadece Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde değil alanıyla ilgili özel sektör kuruluşlarında da istihdam imkânı bulabilmektedir” sözleriyle anlattı.

Çetinkaya, alanında 4 yıllık lisans eğitimi veren ilk ve tek örnek olan yüksekokulun, 2016 itibarıyla ilk mezunlarını, 2017 itibarıyla da ikinci dönem mezunlarını verdiğini kaydetti. Çetinkaya, şunları söyledi:

“Yüksekokulumuzdan mezun olan yaklaşık 70 öğrencimizin tamamı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde yine aynı kurum bünyesinde istihdam edilmişlerdir. Özellikle günümüzde işsizlik oranları göz önünde bulundurulduğunda bu durumun öğrencilerimiz için büyük bir fırsat olduğu görülmektedir. Yine mezunlarımız Tapu Kadastro Müdürlükleri'nde mesleğe başladıktan sonra kurum içi yükselme sınavlarına girerek Tapu Müdürü olma imkanına sahiptirler. Kurum içinde mevzuat gereği müdürlük için 4 yıllık lisans eğitimi görmüş olmanın gerekliliği düşünüldüğünde yine mezunlarımızın bu konuda da oldukça önemli bir şansa sahip oldukları görülmektedir. Sayılan tüm bu nitelikleri ile yüksekokulumuz hâlihazırda ülkemizdeki meslek garantili tek yüksekokul olma özelliğini taşımaktadır.”

Tapucular ders veriyor

Çetinkaya, öğrencilerin ihtiyaca yönelik hazırlanan ders programı çerçevesinde teorik eğitimi akademik personelden, uygulamaya dönük derslerini ise Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki müfettiş ve daire başkanlarından aldığını vurguladı. Çetinkaya, “Öğrenciler mesleğe pratik olarak da hazırlanıyor. Yine Tapu Kadastro Müdürlükleri'nde öğrencilerimiz staj görmekte ve böylelikle meslekleri ile henüz öğrenci iken tanışma imkanı bulmaktadırlar. YGS-6 puan türüyle 2016'da en düşük 352,95061 ve en yüksek 420,04772 puan aralığında öğrenci alan yüksekokulumuza bu alana ilgi duyan tüm öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu iş garantisi veriyor
  • 19.07.2017 09:53

Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu iş garantisi veriyor

Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu, meslek garantili tek yüksekokul ola ...