maritbet girişmaritbet
Gazi torunları 250 yıllık evlerini Türk Kızılayı'na bağışladı

Gazi torunları 250 yıllık evlerini Türk Kızılayı'na bağışladı

Kilisli hayırsever kardeşler Ahmet Necip ve Mahmut Ekrem Alakel, Türk Kızılayı'nın yaptığı faaliyetleri gördükten sonra evlerini bağışlama kararı aldı

Ahmet Necip ve Mahmut Ekrem Alakel kardeşler, Şıh Abdullah Mahallesi'nde kendilerinin de doğup büyüdüğü, Çanakkale gazisi dedeleri ile onun Yemen ve Çanakkale'de şehit düşen 4 kardeşinin hatıralarıyla dolu evlerini Türk Kızılayı'na verdi.

Gazi torunu Ahmet Necip Alakel, evlerinin kendileri için manevi önem taşıdığını söyledi.

Türk Kızılayı'nın yaptığı faaliyetleri gördükten sonra evlerini bağışlama kararı aldıklarını anlatan Alakel, "Türk Kızılayı'nın çok güzel işler yaptığını görüyoruz. Her nerede bir ihtiyaç sahibi varsa onlara ulaşıyorlar. Bunları gördüğümüz için bağışımızı Türk Kızılayı'na yapma kararı aldık." dedi. 

Mahmut Ekrem Alakel, "Türk Kızılayı'nın faaliyetlerini bildiğimiz için şehit amcalarım ve gazi dedemin hayırları devam etsin diye bu evleri bağışladık. Ahde vefamızı yaşadığımız sürece sürdüreceğiz, çünkü onlar bu vatanı düşmandan kurtardı. Bu evin 250 seneden beri bize atalarımızdan intikal ettiğini biliyoruz. Dedemin dedesinin bu evde yaşadığını biliyorum. Dedemin babasının 5 erkek çocuğu var. 4'ü şehit, biri de gazi olmuş. Onların hepsi bu evden yetişti. Biz de bu evde doğduk, bizim için çok büyük manevi değeri var."

İlk yardım merkezi ve "iyilik mağazası"na dönüştürülmesi planlanıyor

Türk Kızılayı Kilis Şube Başkanı Mehmet Faruk Erdinç de bu tür bağışlar sayesinde Türk Kızılayı'nın faaliyetlerini sürdürebildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kilisimizin maruf insanlarından bu iki amcamız, Kilis Türk Kızılayı şubesinin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatifindeki bir kurum olması nedeniyle evlerini bağışlamak istediklerini söyledi. Biz de yapılacak iyilikler adına buna çok sevindik. Bağışlamış olduklarını evler, kendilerine hayır olarak geri dönecektir. Bu evleri ilk yardım merkezi ve iyilik mağazası olarak kullanmayı düşünüyoruz."

Yorum Yaz