maritbet girişmaritbet
'Gazi Meclisimiz, güzel bir binaya kavuşmalıdır'

'Gazi Meclisimiz, güzel bir binaya kavuşmalıdır'

TMBB Başkanı İsmail Kahraman, TBMM ana binasının tadilatlara karşın artık ihtiyaçları karşılamadığını belirterek yeni bina temennisinde bulundu.

TMBB Başkanı İsmail Kahraman, iktidar ve muhalefetten tüm milletvekillerini 14 Haziran'da vereceği iftara davet etti. Kahraman, mektubunda iftara Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katılacağını bildirdi. Meclis Başkanı, tüm vekillerin çağrıldığı bu davet dışında geçen yıl olduğu gibi 7 Haziran'da kadın milletvekillerine ayrı bir iftar da vereceğini açıkladı. İktidar ve muhalefetten kadın milletvekilleri bu iftara ayrıca davet edildi.

YENİ BİNA TEMENNİSİ

Mektuba eklediği bir metinde TBMM'de 10 aydan beri süren tadilat çalışmalarını anlatan Kahraman, mesajının sonunda “Bildiğiniz gibi mevcut ana binamızın projesi 1937 yılında yapılmıştır. Harp ve mali imkansızlıklar sebebi ile inşaat 1960 yılında tamamlanabilmiştir. 57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Muhakkak ki Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır. Zaman içinde böyle bir binanın gerçekleşmesi temennisi ile nice mübarek günlere, sağlık, sıhhat ve afiyet içinde hayırlı çalışmalara ve başarılara ulaşmanızı dilerim” dedi.

19 MİLYON 472 BİN 380 LİRA ZARAR

Meclis yönetimi, 15 Temmuz saldırısından sonra masrafları gönüllü işadamlarınca karşılanan 20 milyon liraya yakın onarım ve yenileme çalışması yaptı. Darbe girişimi iddianamesinde de Meclis'i bombalayan F-16 pilotlarının verdiği zarar 19 milyon 472 bin 380 lira olarak kaydedildi.

Milletvekillerine gönderdiği mektupta kulislerin yenilendiğini vurgulayan Kahraman, bazı milletvekillerince eleştirilen yeni mekanlarla ilgili, “Geniş, kullanışlı ve ferah bir hale getirildi. Başkanlık Divanı salonu genişletildi. Meclisimizi layıkıyla temsil edebilecek bir hale getirildi. Depo olarak kullanılan ve sözde sığınak olarak bilinen mekanlarımız yeniden inşa edildi. Ayrıca ana bina ile yıkılan A-B blokları arasındaki alanın altında günümüz şartlarına ve sivil savunma normlarına uygun toplantı salonu da olan bir sığınağın yeniden inşası planlanmaktadır” dedi. Kahraman, kulislerin altında kadınlar için ayrı olacak şekilde inşa edilen 350 kişilik mecsidin iki hafta sonra ibadete açılacağını, Yalova'daki sosyal tesisin de yıl içerisinde hizmete gireceğini açıkladı.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...

İnşaatta ibre İzmir’e dönük
  • 12.08.2020 08:45

İnşaatta ibre İzmir’e dönük

İEÜ'den Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu ve Ayhan Sulak, İZTO'dan İsmail Kahraman, ...

GYODER ‘Milletin Meclisini Millet Yapar’ dedi
  • 08.12.2018 12:09

GYODER ‘Milletin Meclisini Millet Yapar’ dedi

15 Temmuz darbe girişiminde Meclisin hasar gören bölümlerinin onarımı görevini ü ...

Ulus'ta Melike Hatun Camisi törenle açıldı
  • 27.10.2017 15:36

Ulus'ta Melike Hatun Camisi törenle açıldı

Ankara Ulus'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 4 yıl önce yapımına başlanan ...

Yeni meclis için yer aranıyor!
  • 01.07.2017 08:54

Yeni meclis için yer aranıyor!

Milletvekili sayısının 550’den 600’a çıkmasından sonra, TBMM’de ek oda sorunu or ...

'Gazi Meclisimiz, güzel bir binaya kavuşmalıdır'
  • 24.05.2017 12:38

'Gazi Meclisimiz, güzel bir binaya kavuşmalıdır'

TMBB Başkanı İsmail Kahraman, TBMM ana binasının tadilatlara karşın artık ihtiya ...