maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul Sertifikası resmileşti!

Gayrimenkul Sertifikası resmileşti!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Gayrimenkul Sertifikası sisteminin gayrimenkul sektörüne büyük artılar katması bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle Gayrimenkul Sertifikası dönemi başladı. Özellikle kentsel dönüşüm sürecine canlılık katacak sistemle herkes konut sahibi olabilecek. İşte sektör patronlarının yorumları...

Halil Yanmaz

We Ilgın Haliç Proje İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren gayrimenkul sertifikaları da bu önemli adımlardan biridir. Sözkonusu sertifikalar, hem konut sahibi olamamış dar gelirli kesime umut olacak ve yol gösterecek, hem yeni bir finansal kaynağa ulaşacak olan inşaat sektörünü güçlendirecek, hem de güvenilir ve karlı bir yatırım aracı ihtiyacında olan yatırımcılara alternatif sunacaktır. Vatandaşların devlet güvencesinde işlem görün konut projelerinden metrekare bazında hisse alabilmesini sağlayan gayrimenkul sertifikaları, aynı zamanda tüketicinin proje seçimi yapmasını da kolaylaştıracaktır. Ekonomide 3 ayaklı yarar sağlayacak olan bu gayrimenkul sertifikalarının bir başka yararı da kentsel dönüşüm projelerinde görülecektir. Çünkü uygulama belediyelere de sertifika çıkarma yetkisi tanımaktadır. Şirket olarak bizim de içinde yer aldığımız kentsel dönüşüm seferberliğinde, hak sahiplerinin dönüşüm projelerindeki haklarını dilediği gibi kullanabilmesini veya transfer edilebilmesinin yolunu açacak olan gayrimenkul sertifikaları ile ülkemizin kentsel dönüşümünün önümüzdeki yıllarda daha rahat işleyeceğine olan inancımız tamdır"

Hüseyin Oflaz

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı

"Gayrimenkul sertifikaları yeni bir enstrüman olarak sektörü rahatlatacak ve sektörü bankalara bağımlı olmaktan kurtaracak. Dünyanın farklı ülkelerinde örneklerine rastlanan bu uygulama sektörü ivmeli bir şekilde büyümeye yöneltecektir. Daha önemlisi kentsel dönüşümde sertiffikalarının uygulanması, bugüne kadar çözülemeyen konuların sertifikaya çevrilerek, aynı bölgede başka bir yerde bu hakların kullanılmasını sağlayacak ve kentsel dönüşümü de hızlandıracaktır."

Emrullah Yedikardeş

Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi

Hükümetimiz yaşadığı acı badirelere rağmen ülkemizin ekonomide yolunu açmaya devam ediyor. Özellikle ülkedeki istikrarlı yatırım ortamının sürmesi için son dönemde aldığı yatırım teşvik düzenlemeleri ve adımları takdire şayandır. Nihayetinde bugün yürürlüğe giren gayrimenkul sertifikaları da bu çizgide değerlendirilmesi gereken önemli bir süreci başlatmaktadır. Çünkü gayrimenkul sertifikaları ile hem inşaata yatırım yapacak olan girişimciler önemli bir finansal araca kavuşmuştur, hem de ülkede yükselen gayrimenkul fiyatlarından dolayı ev sahibi olamamış kesimlerin evlerini metrekare metrekare, oda oda satın alabilmesinin yolu açılmıştır. Bireysel yatırımcıyı tasarrufa yöneltecek olan, kurumsal yatırımcıların kaynak bulmasını sağlayacak bu sertifikaların doğru yönetildiği taktirde ekonomiye nefes olacağı ve mali açıdan güçlü şirketlerin projelerinin pazarlamasında önemli bir rol üstleneceği açıktır. Ülkemize hayırlı olsun"

Emre Maraşlı

Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı

 "Gayrimenkul sertifikaları gayrimenkul piyasalarını borsa ile daha fazla ilişkilendirerek hem küçük yatırımcı tabir edilen dar gelirli kesimin yeni bir enstrümanla kazanmasını sağlayacak, hem de yine aynı yolla proje geliştiren şirketlerin, sektörün ucuza finansman bulmasının yolunu açacak. En önemli unsur ise "emlakçı" mantığı ve piyasası bu ürünle birlikte çok gelişecek ve değişecek. Senelerdir emlakçılar "gayrimenkul uzmanı" olarak anılmak istiyorlardı fakat bununla ilgili gerçek bir rol üstlenemiyorlardı. Artık bu sertifikaların başrol oyuncuları gayrimenkul uzmanları olacak, onların kiralama ve mülk işletme yöntemleri pazarda pay bulacak. Bu sebeple bu bir yandan "emlakçılıktan gayrimenkul uzmanlığına geçiş adımı" gibi algılanabilir. Bu durumun tüketiciye gayrimenkulde uygun fiyat olarak geri dönecek olmasının yanı  sıra, finansman sıkıntısındaki sektör oyuncularını rahatlatarak piyasanın kalıcı büyümesine  yardımcı olacağını düşünüyoruz,.Hatta şu andaki müteahhit arsayı alsın para toplasın projeyi geliştirsin şeklindeki tüm alt yapısı değiştirebilecek türden bir düzenleme. Ancak bu, planlandığı amaç için hukuki alt yapısı sağlanabilirse amacına ulaşabilir. Derine inmesi, halka inmesi çok zor, bu projeyi uygulamak isteyenlere Allah kolaylık versin, hiç kolay bir proje değil."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş'ın gözüyle Gayrimenkul Sertifikası!
  • 28.03.2017 18:04

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş'ın gözüyle Gayrimenkul Sertifikası!

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, Gayrimenkul Sertifikası modelin ...

İlhami Koç, Gayrimenkul Sertifikası modelini anlattı!
  • 28.03.2017 17:49

İlhami Koç, Gayrimenkul Sertifikası modelini anlattı!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı İlhami Koç, Gayrimenkul Sertifikası m ...

Türkiye'nin her yerinden gayrimenkul sertifikası alınabilir mi?
  • 28.03.2017 17:11

Türkiye'nin her yerinden gayrimenkul sertifikası alınabilir mi?

Türkiye'nin neresinde yaşıyorsanız yaşayın gayrimenkul sertifikasına yatırım yap ...

Borsa İstanbul'un başkanı ESD'ye konuştu!
  • 28.03.2017 17:10

Borsa İstanbul'un başkanı ESD'ye konuştu!

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, emlatkasondakika.c ...

Gayrimenkul sertifikasında TOKİ garantörlüğü neleri kapsıyor?
  • 28.03.2017 17:08

Gayrimenkul sertifikasında TOKİ garantörlüğü neleri kapsıyor?

TOKİ, Gayrimenkul Sertfikası’nı ihraç eden sıfatını taşır. İnşaatın taahhüt edil ...

Gayrimenkul sertifikası neden borsada işlem görüyor?
  • 28.03.2017 16:58

Gayrimenkul sertifikası neden borsada işlem görüyor?

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, gayrimenkul sertifikasının borsa ...