maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 1 Temmuz'da başlıyor!

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 1 Temmuz'da başlıyor!

Konut ve dükkanlarını kiraya veren ya da satan, bu sayede de gelir elde eden mülk sahipleri için emlak vergisi mükellefi oluyor.

Konut ve dükkanlarını kiraya veren ya da satan, bu sayede de gelir elde eden mülk sahipleri için emlak vergisi mükellefi oluyor. 2018 yılında gayrimenkul gelir vergisi ilk taksit dönemi Mart ayı içerisinde gerçekleştirildi. İkinci taksit dönemi ise 1 Temmuz'da başlıyor.

2017 yılı içerisinde sahip olduğu konut ya da iş yeri gibi bir gayrimenkulünü satan ya da kiraya veren mülk sahipleri, bu yıl gayrimenkul gelir vergisi ödemek ile mükellef olacak. Kira gelirleri için emlak gelir vergisi, satış gelirleri için ise değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor.
 
Bir yıl içerisinde iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde ilk taksitler Mart ayı içerisinde tahsil edildi. İkinci taksit dönemi ise 1 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlayacak.

Emlak vergisi ödemekle mükellef olan kişiler, verginin ikinci taksitlerini 1 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasında ödeyebilecekler.

Kira Gelir Vergisi

Kira gelir vergisinde kira geliri hesaplanan ve müstesna kılınan yüksek gelir sahibi olanlar, vergi ödemek ile yükümlü olmuştu. Kira gelirindeki istisna sınırları konut için ayrı, iş yeri için ayrı olarak belirleniyor. Konutlar adına kira geliri istisna oranı 3 bin 900 Türk Lirası olurken, iş yerleri için ise 30 bin TL kadar oldu.

Değer Artış Kazancı Vergisi

Değer artış kazancı vergisi, geçerlilik tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde el değiştiren gayrimenkuller sayesinde elde edilen kazan için ödeniyor. Söz konusu olan bu vergi türünde her yıl istisna oranı belli olurken, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen satışlardan elde edilen istisna oranı da 11 bin TL olarak belirlendi.

Bahsi geçen bu iki vergi türü,1 Temmuz tarihinden itibaren 31 Temmuz'a kadar ilgili vergi dairelerinden, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesinden ya da anlaşmalı bankalar üzerinden ödenebiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 1 Temmuz'da başlıyor!
  • 25.06.2018 12:00

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 1 Temmuz'da başlıyor!

Konut ve dükkanlarını kiraya veren ya da satan, bu sayede de gelir elde eden mül ...