maritbet girişmaritbet
Garanti Konut Hesabı’yla iki adımda ev sahibi olun!

Garanti Konut Hesabı’yla iki adımda ev sahibi olun!

Garanti Bankası'nın Konut Hesabı sayesinde ev almak kolaylaşıyor. Birikim miktarının üç katına kadar kredi fırsatı da Garanti'de!

Garanti Bankası Konut Hesabı sayesinde ev sahibi olmak kolaylaşıyor. Açılan hesapta en az 36 ay birikim yapıldıktan sonra devlet,yüzde 20'ye kadar katkı sağlıyor. Ayrıca Garanti Bankası da birikimin üç katına kadar kredi imkanı sunuyor. Bu sayede ev almanın yolu kolaylaşıyor.

Konut Hesabı nedir: Konut Hesabı; 07.04.2015 tarihi itibari ile tamamı kendi adına kayıtlı bir konutu olmayıp ilgili tarihten sonraki ilk ve tek konut alımı için şimdiden birikim yapmak isteyen T.C vatandaşı müşterilerimize, en az 36 ay birikim yapmaları koşulu ile, birikim tutarının %20'sine kadar devlet katkısı imkanı sağlayan birikim hesabıdır.

Katılımcıların bu katkıyı alabilmeleri için gerekli şartlar neler?

7/4/2015 tarihinden itibaren tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir konut edinmemiş olması,

Devlet katkısının talep edileceği konut edinim tarihinden minimum 36 ay önce bankamızda Konut Hesabı adlı birikim ürününe başvurması,

Düzenli ödemelerini gerçekleştirmesi,

Hesap açılışından itibaren her 12 aylık  ödeme dönemi içerisinde düzenli ödemesini; aylık ödeme yapıyorsa 3, 3 ayda bir ödeme yapıyorsa 1'den fazla aksatmamış olması,

Hesap açılışından itibaren her 12 aylık ödeme dönemi içerisinde 2'den fazla kısmi çekim yapmamış olması ve kısmi çekim sonrasında Konut Hesabı'nda kalan bakiyenin, hesabın açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması,

Konut edinim tarihinden itibaren maksimum 6 ay içerisinde Devlet katkısı için Bankamıza başvuruda bulunması gerekmektedir.

Düzenli Ödeme ve Devlet Katkısı nasıl oluyor?

Düzenli ödemeler aylık veya 3 aylık olarak belirlenebilir. Talebe göre vadesiz mevduat hesaplarından veya kredi kartlarından düzenli ödeme talimatı verilebilir.

Konut Hesabı'na aylık düzenli aktarım tutarı alt limiti 250 TL üst limiti 2.500 TL, 3 aylık düzenli aktarma tutarı ise alt limiti 750 TL üst limiti 7.500 TL'dir. Düzenli aktarım tutarları bu limitler dâhilinde müşteri tarafından serbestçe belirlenebilir.

Konut Hesabı maksimum 30.000 TL'ye kadar bakiyeli olarak açılabilir. Aylık veya 3 aylık ödeme dönemlerinde istenir ise maksimum düzenli ödeme tutarının altında kalacak şekilde konut hesabına ara ödeme yapılabilir.

Konut hesabında devlet katkısı ne kadar?

Düzenli ödeme süresi 36 ile 47 arasında olanlar için, hesap birikim tutarının %15'idir. Ancak ödenecek tutar 13.000 TL'yi geçemez.

Düzenli ödeme süresi 48 ile 59 arasında olanlar için, hesap birikim tutarının %18'idir. Ancak ödenecek tutar 14.000 TL'yi geçemez.

Düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar için, hesap birikim tutarının %20'sidir. Ancak ödenecek tutar 15.000 TL'yi geçemez.

Konut Hesabı hakkında merak edilenler için tıklayın!

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Garanti Konut Hesabı’yla iki adımda ev sahibi olun!
  • 28.09.2016 14:46

Garanti Konut Hesabı’yla iki adımda ev sahibi olun!

Garanti Bankası'nın Konut Hesabı sayesinde ev almak kolaylaşıyor. Birikim miktar ...