maritbet girişmaritbet
GAP Eylem Planı ile Güneydoğu kalkınıyor

GAP Eylem Planı ile Güneydoğu kalkınıyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Karahocagil, GAP projesiyle birlikte bölgede 27 milyar lira yatırım yapılacağını anlattı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, "GAP Eylem Planı kapsamında bölgede 27 milyar lira yatırım yapılacak" dedi.

 Karahocagil, Adıyaman Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "GAP Eylem Planı" bilgilendirme toplantısında, eylem planının 2012'da hazırlandığını, 2013'te sonlandırıldığını ve 2014'te uygulanmaya başlandığını anımsattı.

GAP'ın dünyanın en önde gelen kalkınma projelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Karahocagil, "Bu proje gerçekten de az gelişmiş bir bölgede başlatılan bir proje. Bugün artık GAP projesiyle birlikte bölgeyi az gelişmiş olarak nitelendirmiyoruz. Türkiye ortalamalarına yakın ekonomik ve sosyal göstergeleri var" dedi.

Bölgede bazı sorunlar yaşanmasına rağmen eğitimde, sağlıkta, tarımda, kültür ve turizmdeki iş göstergelerinin iyi durumda olduğunu ifade eden Karahocagil, hazırlanan eylem planının bu göstergelerinin Türkiye'nin ortalamasına getirmek için hazırlandığına dikkat çekti.

GAP Eylem Planı'nın tüm dünyaya örnek olacak şekilde hazırlandığının altını çizen Karahocagil, "Büyük ihtimalle bunu da dünya literatüründe göreceğiz. Hatta dünyanın az gelişen ve gelişmekte olan ülkeleri arasında böyle bölgesel kalkınmak isteyen ülkelere bu proje modelini ihraç edeceğiz. Bunun birçok emaresini de gördük, ihraç da ettik. Bu açıdan anlamlı bir proje" diye konuştu.

Adıyaman'ın GAP projesine en çok toprak veren il olduğunu dile getiren Karahocagil, Adıyaman'ın bu fedakarlığının karşılığını alması gerektiğini belirtti.

GAP İdaresi olarak bazı illere pozitif ayrıcalıklar tanıdıklarını vurgulayan Karahocagil, Adıyaman'da arıcılık, bağcılık, meyvecilik ve hayvancılık gibi kırsal kalkınma projelerine destek verdiklerini ifade etti.

Adıyaman'da sulanabilir arazilerin yüzde 18'nin sulanabildiğini belirten Karahocagil, şöyle konuştu:
"Hedefimiz 2018'de buradaki sulanabilir arazilerin özellikle cazibeyle sulanabilen arazilerin tümünü sulamak. Bunun için de Çetintepe, Gömükhan, Koçali barajlarının inşaatları başladı. Ayrıca ulaştırmada Adıyaman'ı çıkmaz sokak olmaktan kurtarmak için Nissibi Köprüsü yapılıyor. Hem Gaziantep yolu hem de Şanlıurfa yolu duble yol haline getiriliyor hem de Çelikhan-Malatya yolu bağlantısı yapılması için çalışmalar devam ediyor. GAP Eylem Planı kapsamında bölgede 27 milyar lira yatırım yapılacak. İnşallah Adıyaman iyi projeler yaparak daha fazla faydalanacak"

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GAP Eylem Planı ile Güneydoğu kalkınıyor
  • 08.04.2015 22:20

GAP Eylem Planı ile Güneydoğu kalkınıyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Karahocagil, GAP projesiyle birlikte bö ...

GAP'a yapılan yatırımlar meyvesini verecek!
  • 08.04.2015 15:47

GAP'a yapılan yatırımlar meyvesini verecek!

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, yatırımlarıyla i ...

GAP'ta internet paketi!
  • 11.03.2015 10:48

GAP'ta internet paketi!

GAP illerinin meydanlarına, parklarına ve müzelerine bedava internet geliyor. ...

GAP Eylem Planı'ndan teşvik ve hibe beklentileri...
  • 11.03.2015 09:46

GAP Eylem Planı'ndan teşvik ve hibe beklentileri...

Açıklanan yeni GAP Eylem Planı, bölge işadamlarında ve sivil toplum kuruluşların ...

Güneydoğu Anadolu'nun yıldızı bu eylem planı ile parlayacak!
  • 25.09.2014 13:44

Güneydoğu Anadolu'nun yıldızı bu eylem planı ile parlayacak!

Bölgenin rekabet gücünü artırmak ve GAP'ı daha ileriye taşımak amacıyla hazırlan ...

Cevdet Yılmaz ‘Yeni GAP Eylem Planı’nı oluşturacağız’
  • 01.03.2014 11:25

Cevdet Yılmaz ‘Yeni GAP Eylem Planı’nı oluşturacağız’

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yakın bir gelecekte 2014-2018 dönemini kapsayan y ...