maritbet girişmaritbet
Galatasaray, İngiltere'deki kamp çalışmaları için St. George's Park Futbol Merkezi'ni tercih etti!

Galatasaray, İngiltere'deki kamp çalışmaları için St. George's Park Futbol Merkezi'ni tercih etti!

Galatasaray'ın kamp yaptığı ve 105 milyon sterline mal olan tesisleri Cambridge Dükü William ile eşi Kate hizmete açmıştı

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk etap kamp için İngiltere'yi tercih eden Galatasaray, dünyanın önde gelen kulüplerini ağırlayan St. George's Park'ta çalışmalarını sürdürüyor.

İngiltere Futbol Federasyonuna ait toplam 130 hektarlık alanı kaplayan tesisler geçen yıl ekim ayında İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate tarafından hizmete açılmıştı.

Toplam 105 milyon sterline mal olan ve başkent Londra'ya yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Burton on Trent kenti yakınlarında ormanlık alandaki St. George's Park, dünyaca ünlü Wembley Stadı'nın zeminiyle aynı büyüklükte kapalı bir sahanın yanı sıra 11 tane açık antrenman sahası bunuluyor. Bu sahaların 5'inde ışıklandırma ve alttan ısıtma özelliği ise dikkati çekiyor. 

St. George's Park'ta 3 kulvarlı 60 metrelik sprint pistinin yanı sıra Barcelona ve Real Madrid kulüplerinin de kullandığı teknolojiyle donatılan yüzme havuzları da bulunuyor. Başarılarıyla tarihe geçen sporcuların sözlerinin yer aldığı duvarlardan birinde ise 1936 Berlin Olimpiyatları'nda 4 altın madalya kazanan ABD'li atlet Jesse Owens'a ait "Sadece 10 saniye için hayat boyu antrenman" cümlesi göze çarpıyor.

Şampiyonların tercihi oldu

St. George's Park Futbol Merkezi'ni bu yaz hazırlık çalışmaları için Galatasaray'ın yanı sıra Romanya şampiyonu Steaua Bükreş ve yaptığı transferlerle dikkati çeken Monaco takımları da tercih etti.

Steaua Bükreş, kamp çalışmalarını sarı-kırmızılı ekipten önce tamamlayarak tesislerden ayrılırken, Monaco'nun ise ay sonunda St. George's Park'ta olacağı belirtildi.

Milli takımın yanı sıra İngiliz kulüplerine de hizmet veren tesisler, Futbol Federasyonu tarafından organize edilen kurslar ve kamplar için de kullanılıyor.

AA

Yorum Yaz