maritbet girişmaritbet
Fuar İzmir açılışında gerginlik!

Fuar İzmir açılışında gerginlik!

İzmir'de temeli iki yıl önce atılan ve 400 milyon liralık yatırımla tamamlanan Fuar İzmir'in açılış töreninde kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

İzmir için bugün önemli bir tören düzenleniyor. İki yıl önce temeli atılan Fuar İzmir 400 milyon liralık bir yatırımla tamamlandı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Ancak, Türkiye ekonomisi için önemli bir işlev görmesi beklenen Fuar İzmir'in açılış törenine Vali Mustafa Toprak'ın katılmaması protestoya neden oldu. Vali Toprak'ın başka bir programı bulunduğu yönündeki açıklamaya, törene katılanlar tepki gösterdi.

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yerine Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can katıldı. Vali Yardımcısı Can'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye yöneldiği sırada, dinleyiciler arasında protesto sesleri yükseldi. Vali Mustafa Toprak'ın  açılışa katılmaması tepki topladı, alkışlı protestoya “yuh” sesleri karıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ayağa kalkarak tepkileri dindirdi. Konukları elleriyle ‘Sakin' işareti yaparak sakinleştirdi.

Milletvekilleri düşme tehlikesi atlattı!

Kısa süren gerginlikten sonra Vali Yardımcısı Can konuşmasını yapmaya başladı. Vali Yardımcısı Can'dan sonra kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir yatırımının, fuarcılık yatırımı için bir dönüm noktası olduğuna işaret etti. 

400 milyon tl'lik yatırım yapıldı

400 milyon liralık yatırım ile tamamlanan Fuar İzmir'in finansmanı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlendi. Fuar İzmir kompleksi için 34 bin ton demir kullanıldı. Bu rakam, Eyfel Kulesi için kullanılan demirin 5 katı seviyesinde. Yine 300 bin ton metreküp dökülen kompleksi 50 futbol sahası büyüklüğüne denk. 2 yıl önce temeli atılan kompleks için 200 milyon liralık bir yatırım daha öngörülüyor. Yatırım planının ikinci aşamasını ise, ek holler, otel ve kongre merkezi oluşturuyor. Söz konusu yatırımların da yapılması ile birlikte toplam yatırım tutarı 1 milyar dolara ulaşmış olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fuar İzmir açılışında gerginlik!
  • 25.03.2015 17:34

Fuar İzmir açılışında gerginlik!

İzmir'de temeli iki yıl önce atılan ve 400 milyon liralık yatırımla tamamlanan F ...