maritbet girişmaritbet
Folkart Basmane'de büyükşehir istedi, proje değişti!

Folkart Basmane'de büyükşehir istedi, proje değişti!

Basmane çukurunun bulunduğu alandaki proje değişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hissesine bağımsız bina yapılacak.

Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüklerini, Basmane projesinde değişikliğe gidildiğini belirtti. 

160 MİLYON DOLAR 

Sancak, "Hizmet binasını kulelerden bağımsız yapacağız. Değişiklikle İzmir Büyükşehir Belediyesi 160 milyon dolarlık binaya kavuşacak' dedi.

Yaklaşık 19 yıldır İzmir'in kalbi Basmane'de 'Utanç çukuru' olarak anılan bölgeye yapılacak karma projede değişikliğe gidildi. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkam Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptıkları görüşme sonucu projede değişiklik yapacaklarını söyledi. 

Basmane'de gerçekleştirilecek önemli projenin, İzmir'in simge bir projesi olduğunu dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak; ortak aklı sağlamak amacıyla, projede mimari revizyona gidildiğini açıkladı. Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 'belediyenin hizmet binasının projede ayrı konumlandırılmasıyla ilgili' mutabakat sağladıklarını vurguladı. Sancak, bu seçim nedeniyle proje sürecinde birkaç aylık kısa bir gecikme olacağını, ama 'kamusal tercihe saygının' öne çıkmasının ve 'İzmirliler'in ortak aklının hayata geçmesinin', projeye daha çok değer katacağını bildirdi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, proje konusunda pozitif işbirliği içinde oldukları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. 

KAMU MENFAATİ ARTTI 

Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Avrupa'nın en modern binasıyla, bu projede yer alacağına belirtti. 

Arsa sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesinin çok iyi bir anlaşma sonucu, kamu menfaatini de ciddi oranda artırdığına dikkat çeken Sancak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapacağımız brüt 40 bin metrekare hizmet binasının normal değeri, bu piyasa koşullarında tam 160 milyon dolardır. Proje bütününde TMSF'ye ödeyeceğimiz 80 milyon dolar ile birlikte kamu yararına tam 240 milyon dolarlık bir artı değer yaratmaktayız" dedi. 

Yeşil özellikli örnek bir yapı olacak

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, dünyada yapı projeleri arasında parmakla gösterilecek, Avrupa'ya örnek olacak bir proje gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Avrupa'nın en iyi belediye hizmet binasının yer alması hedeflenen projede; yeşil özellikli ofisler, konutlar, çarşı, eğlence, dinlence, kültür-sanat noktaları ile gurmelerin dikkatini çekebilecek 'markalı yeme içme' mekanları bulunacak.

Halk oylamasını iki kuleli kazandı 

Düzenledikleri proje oylamasıyla ilgili de bilgi veren Folkart Başkanı Mesut Sancak şunları söyledi: 
"İzmir'in kalbi sayılan Basmane'de yapılması hedeflenen projede, daha önce çok sayıda mimarlık ofisinin katılımıyla yapılan elemeden sonra, birbirinden güzel 3 proje öne çıkmıştı. Bu 3 proje www.kararizmirin.com adlı internet sitesi üzerinden, eğilim yoklaması amacıyla İzmirliler arasında oylamaya açılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görüşü alındıktan sonra internet ortamında yapılan oylamada, MAD Mimarlık'ın hazırladığı ve 2 kulesi bulunan proje halkın beğenisini kazanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasının ayrı konumlanmasını istemesiyle birlikte, proje yeniden değişikliğe uğrayacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!
  • 26.09.2022 14:22

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!

Türkiye’nin en büyük ve öncü gayrimenkul geliştirici şirketlerinden biri olan Fo ...

Folkart Vega'da anahtar teslimleri başladı!
  • 07.04.2022 16:47

Folkart Vega'da anahtar teslimleri başladı!

Folkart Yapı, Folkart Vega projesinde anahtar teslim sürecine söz verilen tariht ...

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!
  • 21.10.2021 09:21

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!

Yapı sektöründe Türkiye’nin öncü ve lider şirketi Folkart, artık İstanbul’da. Şi ...

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor
  • 13.10.2018 15:13

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de gerçekleştirdikleri yeni p ...

Mesut Sancak, Folkart Incity projesini anlatıyor!
  • 18.05.2017 12:46

Mesut Sancak, Folkart Incity projesini anlatıyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'deki Folkart Incity projesini ...