maritbet girişmaritbet
Fırtına Vadisi'ndeki bütün yapılar yıkılacak

Fırtına Vadisi'ndeki bütün yapılar yıkılacak

Rize Valisi Kemal Ceber’den Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapıların yıkımıyla ilgili açıklama yaptı.

Rize Valisi Kemal Ceber, Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapıların yıkımıyla ilgili yaptığı açıklamada, sürecin vatandaşlarla beraber el ele sürdürülmesi gerektiğinin altını çizerek vatandaşlardan, duyarlı olmalarını istedi.

Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde bulunan Fırtına Vadisi'ndeki toplamda 21 kaçak yapının yıkım ihalesi sonrasında açıklama yapan Rize Valisi Kemal Ceber, vadinin en çok ziyaret edilen bölge olduğunun altını çizerek yıkım ile ilgili sürecin bir yıldır devam ettiğini belirtti.

İMAR BARIŞI'NI SUİSTİMAL ETMEK İSTEYENLER...

İmar Barışı'nda sonra bu olayı suistimal etmek isteyen bir kısım tarafından kaçak yapı eğiliminin görüldüğünü belirten Vali Ceber, "Fırtına Vadisi bizim her tarafı birbirinden güzel Rizemizin en güzel yerlerinden, en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi. Belki ondan olsa gerek özellikle bu imar barışı sürecinden sonra, tabii orada devletimizin koyduğu net bir tarih var. Bunu biraz da belki su istimal etmek isteyen belki de bundan istifade edebileceğini düşüneler tarafından diyelim, hızlı bir ruhsatsız ve kaçak yapı eğilimi gördük. Aslında ben 6 aydır buradayım ama bu süreç yaklaşık 1 yıldır devam ediyor. Şimdi yıkım kararının alınması ve bunun ihale olarak belirlenmesi, duyulması bugünlerde gündemim sıcak haber haline getirdi belki ama süreç aslında 1 yıldır devam ediyor. Bu 1 yıl zarfında ilgili kurumlar orada tespitlerini yapıyor. Devlet olduğunuz zaman uyumak zorunda olduğunuz bir mevzuat ve usul var. Bu binaların kaçak olduğunu ilgili birimler tespit ediyor, binaları mühürlüyor özel idareye ya da ilgisine göre belediye yazıyor, onlar encümen kararı alıyorlar 'bunlar kaçak bina ya da ruhsatsız binadır' diye ve yıkımına karar veriyorlar, bazı idari para cezaları uygulanıyor. Bu arada şahıslar dava açabiliyor. Yani bu gibi değişik süreçleri var. 1 yıldır aslında devam eden bir süreç ama bugün itibarıyla artık sonuna yaklaştık diyebiliriz" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz