maritbet girişmaritbet
Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, enerji tasarrufu Trabzon’da anlattı!

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, enerji tasarrufu Trabzon’da anlattı!

Bu yıl içinde gerçekleşen Konya, Bursa, Erzurum, Isparta seminerlerinden sonra “DAHA İYİ BİR DÜNYA” projesinin 5. Durağı Trabzon oldu

 

Bu yıl içinde gerçekleşen Konya, Bursa, Erzurum, Isparta seminerlerinden sonra “DAHA İYİ BİR DÜNYA” projesinin 5. Durağı Trabzon oldu. Trabzon Mimarlar Odası, Trabzon Makine Mühendisleri Odası yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte özellikle şehrin ve Türkiye'nin mevcut enerji durumu masaya yatırıldı.

Küresel iklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor. Petrol, doğalgaz ve kömür gibi fosil

yakıtların kullanımından açığa çıkan sera gazlarının atmosferde birikmesi iklim değişikliğine neden oluyor. Türkiye ise, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden en fazla zarar görecek ülkeler arasında yer alıyor. İklim değişikliği Türkiye'yi kuraklık, tarımda ve turizmde gelir kaybı, orman yangınlarında artış, biyolojik çeşitliliğin kaybı olarak etkileyecek.

Tüm bu tehlikelere karşı geç olmadan harekete geçmek adına, Filli Boya Yalıtım Grubu –Capatect markası ve WWF Türkiye, “DAHA İYİ BİR DÜNYA” projesini başlattı. Türkiye'yi adım adım gezerek,  iklim değişikliği ve enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak, Karbon Ayak İzi'mizi azaltmak için ısı yalıtımı başta olmak üzere alabileceğimiz önlemler hakkında kamuoyunu bilgilendiriyor.

“YALITIMDAN ELDE EDİLECEK TASARRUF İLE TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLUR”

Konya, Bursa, Erzurum ve Isparta'dan sonra 5. durak olarak seçilen Trabzon'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde iklim değişikliği ve enerji verimliliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Açılış konuşmasında Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon'da binalarda ısı yalıtımı ile yılda 30-40 milyon $ tasarruf yapılabileceğini belirtti. Bülbül, söz konusu miktarın Trabzonspor'u şampiyon yapmaya yeteceğini esprili bir dille belirtti.

Mimarlar Odası Başkanı Doç. Dr. Cenap Sancar, iklim değişikliğiyle mücadele için binalarda ısı yalıtımının önemine değindi; bu mücadeleye katkı koymak için bina tasarımlarında mimarlar, inşaat mühendisleri ve makine mühendislerinin ortak tasarımlar ortaya koyması gerektiğini söyledi.

WWF-Türkiye İklim ve Enerji sorumlusu Mustafa Özgür Berke ise, iklim değişikliğinin etkilerinin ülkemizde hali hazırda hissedildiğini, sera gazı emisyonlarındaki artış eğiliminin devam etmesi halinde 2060 yılında ortalama sıcaklıklardaki artışın 4°C'yi aşacağını belirtti.

Filli Boya Yalıtım Grubu Teknik Pazarlama Yöneticisi Güneş İnan, yaptığı sunum ile ısı yalıtımı ile sağlanabilecek enerji tasarrufunun önemine rakamlarla dikkat çekti. Ülkemizdeki binaların sadece %10'unun yalıtımlı olduğunu söyleyen İnan, Türkiye'deki tüm binaların ısı yalıtımlı hale getirilmesiyle yılda 15 Milyar TL'ye eşdeğer enerji tasarrufu sağlamanın mümkün olduğunu belirtti. “Isı yalıtımı, kişilerin küresel iklim değişikliği ile mücadelesinde enerji verimliliği açısından diğer tüm yöntemler arasında en etkili olanıdır. Binalarınızın ısı yalıtımını artırarak ısıtma ve soğutma giderlerini düşürebilir, sağlayacağınız maddi kazanç ve konforun yanı sıra evinizin emisyonlarını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunabilirsiniz. Erzurum, iklimi itibarı ile oldukça soğuk, uzun ve sert kışlara sahip. Isı yalıtımı ile Erzurum'da ortalama bir apartman dairesinin yıllık 3100 m3 olan doğalgaz sarfiyatını %52 oranında azalmak mümkün. Daire başı yılda elde edilen tasarruf 1490 TL değerinde 1550 m³ doğalgaza eşdeğerdir. Küresel iklim değişikliğinin en öncelikli sebebi doğalgaz, kömür, petrol gibi fosil yakıtların yanması sonucu atmosfere salınan sera gazları olduğu için, ısı yalıtımı ile elde edilen yakıt tasarrufu ile çok önemli miktarlarda sera gazı atmosfere salınmamış oluyor. Erzurum'da ortalama bir apartman dairesinin ısı yalıtımı ile yılda 3.41 ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı atmosfere salınmamış oluyor. Bu, daire başı 616 adet 30 yaşında karaçam ağacının bir yılda soğurduğu karbondioksite eşdeğerdir. Isı yalıtımı yaptırmak ile hem bu sayıda ağaç içeren bir ormanlık alanın atmosfere sağladığı katkıya eşdeğer bir katkı sağlamış oluyor, hem de aile bütçemize ve ülkemizin cari açık ile mücadelesine katkı sağlamış oluyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Filli Boya ve WWF, Daha İyi Bir Dünya için çıktığı Türkiye turunu tamamladı!
  • 03.07.2013 14:57

Filli Boya ve WWF, Daha İyi Bir Dünya için çıktığı Türkiye turunu tamamladı!

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen, İklim değ ...

Filli Boya Yalıtım, termal kamera sistemiyle ücretsiz tasarruf hizmet sunacak!
  • 06.02.2013 11:13

Filli Boya Yalıtım, termal kamera sistemiyle ücretsiz tasarruf hizmet sunacak!

Filli Boya Yalıtım Grubu, Capatect markası ile sunduğu ısı yalıtım sistemlerinin ...

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, enerji tasarrufu Trabzon’da anlattı!
  • 16.01.2013 11:50

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, enerji tasarrufu Trabzon’da anlattı!

Bu yıl içinde gerçekleşen Konya, Bursa, Erzurum, Isparta seminerlerinden sonra “ ...

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye Erzurum'a gitti!
  • 22.10.2012 11:10

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye Erzurum'a gitti!

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen Daha iyi b ...

Filli Boya ve WWF Türkiye, daha iyi bir dünya için Erzurum’da!
  • 01.10.2012 11:38

Filli Boya ve WWF Türkiye, daha iyi bir dünya için Erzurum’da!

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen “Daha İyi ...