maritbet girişmaritbet
'Filli Boya Bilim Kampları'nda bir ilk!

'Filli Boya Bilim Kampları'nda bir ilk!

Filli Boya, Bilim Kampı projesi ile üstün potansiyelli çocuklara, farklı alanlarda uygulamalı olarak geliştirilen etkinliklerle eğitim imkanı sağlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK TÜSSİDE ve akademisyenlerin desteği ile üstün potansiyeli olan çocuklara bilimsel bakış açısı kazandırmayı, kendilerine olan güvenlerini desteklemeyi ve geleceğe umutla bakmalarını amaçlayan “Filli Boya Bilim Kampı” projesinin dördüncü ayağı başladı. 07-11 Ağustos – 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek proje 13-14 yaş grubunda yer alan çocukların akademik ve psikolojik gelişimine destek verecek bir dizi eğitim ve uygulama çalışmalarıyla devam ediyor.

07-11 Ağustos – 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında 30 kız-30 erkek çocuk olmak üzere toplam 60 öğrencinin katılacağı Bilim Kampı'na bu yıl Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim alan özel yetenekli çocuklar da dahil edildi. Çocuklar projenin 4. etabında TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü, Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü gibi enstitülerde çalışan bilim insanlarını çalışma ortamlarında gözlemleme, yapılan işler konusunda sohbet etme ve birlikte deneyler yapma fırsatı yakalıyor. Ayrıca TÜBİTAK BİLGEM araştırmacı ekibi ile şifreleme eğitimi alan öğrenciler ağırlıklı olarak fen bilimleri ve matematik alanında atölyeler, eğitsel oyunlar gerçekleştiriyor. Program kapsamında, İzmit Bilim Merkezi'ni de ziyaret edecek olan çocuklar, kamp boyunca strateji geliştirme, ekip ve koordinasyon oyunları ile sanatsal etkinliklerde de yer alıyor.

Filli Boya Bilim Kamplarında Bir İlk!

Dünyada ve Türkiye'de yapılan bilimsel çalışmalar, özel grup çocukların klasik eğitim metodları dışında farklı, bireysel ihtiyaçlarına hitap eden ve potansiyellerini ortaya çıkaran yöntemlerle desteklenmesi gerektiğini göstermiştir.

Filli Boya, Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK TÜSİDE işbirliği ile gerçekleştirdiği Bilim Kampı projesi ile BİLSEM'e devam eden yüksek potansiyelli çocukların gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bilim Kampı'nda çocuklar, söz konusu becerileri kullanarak farklı disiplinlerin nasıl bir arada çalıştıklarını deneyimlerken, günlük yaşamlarındaki sorunların bilimsel tekniklerle nasıl çözümleneceğine ilişkin çalışmalar yapıyor.

Her Genç Bir Renk, Gelecek Bilimle Renkleniyor

Proje ile çocukların içinde bulundukları ortamın dışına çıkarak farklı bir deneyim kazanmalarını sağlamak ve ekip çalışmaları ile hayata entegrasyonları amaçlanmaktadır. Kamp eğitim programı bireysel oyunlara ve rekabete dayalı uygulamalara yönelik değil; birlikte ahenk içinde çalışarak ekip ruhunun öne çıkarılacağı bir biçimde tasarlanmıştır. Öğrencilerin bilime olan merak duygusunu artırmak, araştırmanın ve keşfetmenin önemini vurgulamak bu projenin ana amacı olarak belirlenmiştir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Filli Boya’dan ev dekorasyonuna iki yeni çözüm: Afilli ve Selleys!
  • 04.06.2022 17:07

Filli Boya’dan ev dekorasyonuna iki yeni çözüm: Afilli ve Selleys!

Filli Boya, ev bakımı ve hobi çözümleri sunan Afilli ve Selleys ürünleri ile evi ...

Filli Boya'nın 2014 lansmanı yayında
  • 20.03.2014 16:25

Filli Boya'nın 2014 lansmanı yayında

Türkiye'nin ünlü boya firması Filli Boya'nın en yeni lansmanı emlaktasondakika.c ...

Filli Boya binalarda ısı yalıtım araştırması sonucunu açıkladı
  • 12.12.2013 16:02

Filli Boya binalarda ısı yalıtım araştırması sonucunu açıkladı

Filli Boya'nın enerji verimliliğini anlattığı toplantı emlaktasondakika.com fark ...

Yazın en trend servis tabakları Linens'te!
  • 17.06.2021 11:17

Yazın en trend servis tabakları Linens'te!

Linens, yaz mevsiminin enerjisini evinde yaşamak isteyenlere özel yeni servis se ...

MESA iç mimari tasarıma destek veriyor
  • 03.06.2021 09:19

MESA iç mimari tasarıma destek veriyor

MESA, Koleksiyon Mobilya bünyesinde kurulan Dzynzone markasının düzenlediği “Dzy ...

Filli Boya, Masumlar Apartmanı duvarını renklendiriyor!
  • 22.04.2021 07:45

Filli Boya, Masumlar Apartmanı duvarını renklendiriyor!

Başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve son döneme damgasını vuran ‘Masumlar ...