maritbet girişmaritbet
Fikret Orman ‘30 Ağustos stadımızı bitirme tarihimizdir’

Fikret Orman ‘30 Ağustos stadımızı bitirme tarihimizdir’

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, tüm planlarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uygulanan yabancı oyuncu kuralına göre yaptıklarını söyledi

Siyah-beyazlı kulübün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen organizasyonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan başkan Orman, Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yabancı oyuncu kontenjanı hakkında 17 kulübün uzlaşma sağladığı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Fikret Orman, bütün planlarını TFF'nin aldığı karara göre yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bütün hazırlığımızı gelecek sezon uygulanacak 5+0+3'e göre yaptık. Mevcut yönetmeliğe göre oynarız, bunu da destekliyoruz fakat dışarıda 3 oyuncunun bulunmasındansa kulübede durmasını daha mantıklı buluyoruz. İlhan (Cavcav) ağabey bizim büyüğümüz ve çok da sevdiğimiz bir başkanımızdır. Kendisiyle bu sabah konuştum. Bazı konulara kırılmış. Kendisine de 'biz oyun bozan olmak istemeyiz' dedim. Sınırı 8 olmak kaydıyla da her türlü düzenleme üzerinde de tartışabileceğimizi belirttim. İlhan ağabeyin üzülmesini kesinlikle istemeyiz. Beşiktaş uyumlu bir kulüptür ama maç başlayınca kurallar değişmez. Sekizin üzerindeki bütün uygulamaların karşısındayız." Kulüp olarak son iki senedir, milli olmuş yerli oyunculara yatırım yaptıklarını vurgulayan başkan Orman, "5+0+3 kuralı geçerli sayılacak diye bu yönde bir hazırlığımız var. Rakiplerimiz ise bu kural değişecekmiş gibi birçok kontrat yaptılar. Bu kontratları yapmasını biz de biliyoruz ama yapmadık, sebebi de bu kuralların uygulanmak için konmuş olmasıdır. Biz aynı şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

"30 Ağustos stadımızı bitirme tarihimizdir"
Orman, Vodafone Arena'nın açılışı için belirledikleri Ağustos hedefini tekrar ederek, şu ifadeleri kullandı.
"30 Ağustos bizim stadımızı bitirme tarihimizdir, bunu her seferinde söylüyorum. Burası çok teknolojik bir stat. Bu aydan itibaren yaklaşık 500-600 çalışana, nisan ayından itibaren ise bin 500 çalışana çıkacağız. İnşaat sahasında konteyner koyacak, insanları barındıracak, yemek verecek yerimiz yok. Her şeyi bir planlama çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz. Biz kendi hedefimizde devam ediyoruz, amacımız bellidir. Sarkacağını çok tahmin etmiyorum. Sarksa bile bu çok uzun süreli olmaz. Beşiktaş, inşallah yeni sezona, şampiyon kadrosuyla, şampiyon olarak başlayacağı bir statta girer."

Bazı taraftarların stat inşaatında çalışma istediğini dile getirdiğinin hatırlatılması üzerine siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Ülkemizde iş güvenliği yasaları var. Her şeyden önce kazalara karşı çalışanların sigortalı olması lazım. Bunlar çok güzel temenniler. Böyle bir durum iş güvenliği sebebiyle mümkün değil. Zaten eskisi gibi harç karılmıyor artık, teknoloji ilerledi. Sağolsunlar, varolsunlar. Orada bedenen çalışmaktansa gelip yeni stadımızdan koltuk ve kombine alsınlar. Kombine satışlarına mayıs sonu başlayacağız. Bize bu yönde destek olmalarını daha fazla tercih ederiz" diyerek sözlerini tamamladı. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone'da inşaat sürüyor!
  • 15.04.2015 10:40

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone'da inşaat sürüyor!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün inşaatı süren Vodafone Arena Stadı'nda inşaat çalı ...

Beşiktaş Vodafone Arena'ya gökyüzünden bakın!
  • 07.04.2015 12:02

Beşiktaş Vodafone Arena'ya gökyüzünden bakın!

Tamamlandığında 41 bin 903 kişi kapasiteli dev bir stat olacak Vodafone Arena'nı ...

Vodafone Arena'dan 'Sabret' mesajı verildi!
  • 27.01.2015 11:31

Vodafone Arena'dan 'Sabret' mesajı verildi!

Vodafone Türkiye tarafından hayata geçirilen Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Are ...

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!
  • 19.01.2015 16:46

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı ve Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman ...

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 19.01.2015 11:13

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman, İstanbloom projesiyle birlikte Voda ...

Vodafone Arena 7 Şubat 2015 fotoğrafları!
  • 07.02.2015 15:55

Vodafone Arena 7 Şubat 2015 fotoğrafları!

Beşiktaş'ın İnönü Stadı yerine inşa edilen yeni mabedi Vodafone Arena'da inşaat ...