maritbet girişmaritbet
Fikirtepe ve Gebze projeleri yeni yılda satışta!

Fikirtepe ve Gebze projeleri yeni yılda satışta!

Dumankaya İnşaat, 2016 yılı içerisinde Fikirtepe projesini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

İnşaat, 2016 yılı içerisinde Fikirtepe projesini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Gebze'deki projeyi ise 2016'nın son çeyreğine hazırlayan Dumankaya, her iki projenin de çalışmalarına devam ediyor. Gebze'de 142 dönüm arazi üzerinde 1 milyar liralık bir yatırımla 3 bin 500 konuttan oluşacak bölgenin en kapsamlı projesi hayata geçirilecek. Çayırova'da Yapı Kredi'nin teknoloji üssünün karşısında yer alan arazi, 3. Köprü yolunda yer aldığı için ulaşım açısından da avantaja sahip. Proje için şu anda pazar araştırmaları yapılıyor. Son hazırlıkların ardından bu yıl içinde satışa çıkarılması planlanıyor. 

Dönüşüm planı 

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, 2016 yılı için sektörü de değerlendirirken, şunları dile getirdi: "Sektörün 2016'daki önemli gündem maddelerinden bir tanesi "kentsel dönüşüm" olacaktır. Kentsel dönüşüm, sektörün sadece 2016 yılı gündemi için değil, en az önümüzdeki 10 yılın gündeminde belirleyici bir rol oynayacaktır. Türkiye'de 6,5 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi de sektörün uzun vadede hareketli olacağını gösteriyor. 

Başta İstanbul olmak üzere, Bursa, Ankara, Gaziantep,  İzmir  ve birçok ilde kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Markalı konut projeleri denince akla olarak İstanbul gelirken, firmalar artık Anadolu'ya da yatırım yapmaya başladı. 2016 yılı ekonomide gelecek istikrar ile sektör için kazanımlar elde etme yılı olacaktır. Biz de bu kazanımlar dönemini maksimize etmek istiyoruz." 2015 yılı seçim atmosferinin hâkim olduğu bir yıl olduğunu belirten Dumankaya, tüm piyasaların ve yatırımların seçimlere göre pozisyon aldığını ve bir noktada beklemeye başladığını ifade etti. Dumankaya, "Bu noktada satış rakamlarında bir miktar düşme yaşandığını söyleyebiliriz. Fakat yabancı yatırımcılar ile ortaya çıkan dinamizm bu düşmeyi önemli ölçüde sübvanse etti. Özellikle Cityscape gibi önemli organizasyonların ardından yabancı yatırımcılar ciddi alımlar yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Dumankaya olarak yabancı yatırımcılar yaptığımız satış grafiklerinde önemli ilerlemeler kaydettik" dedi. 

(Milliyet Business Türkiye)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!
  • 29.08.2016 14:59

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!

Ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya reklam yüzü oldu. ...

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!
  • 14.01.2016 15:51

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!

2016'da 1.2 milyar liralık değere sahip Fikirtepe ve Çayırova projelerini satışa ...

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!
  • 12.09.2015 15:40

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!

Dumankaya İnşaat'ın kampanya tanıtım reklamında Saba Tümer rol alacak. ...

Uğur Dumankaya 'Fikirtepe ve Gebze Eylül'de'
  • 09.04.2015 14:08

Uğur Dumankaya 'Fikirtepe ve Gebze Eylül'de'

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Flex Office Bahçeşehir p ...