maritbet girişmaritbet
FETÖ'nün hastaneleri ek bina olarak hizmet verecek

FETÖ'nün hastaneleri ek bina olarak hizmet verecek

Hastanelerin tabelalarını da değiştiren bakanlık, binalara “Bu hastanede sağlık hizmeti Sağlık Bakanlığı tarafından verilmektedir” afişleri astırdı.

Kanlı darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığı'na devredilen FETÖ/PDY'nin 35 sağlık kuruluşunun 13'ü halkın hizmetine açıldı. Hasta kabul etmeye başlayan hastaneler, devlet hastanesi doktorları tarafından yönetiliyor. Ankara, İzmir, İstanbul, Van, Şanlıurfa, Konya, Sakarya, Kayseri, Gaziantep, Erzurum ve Bursa'daki hastanelerin tabelalarını da değiştiren bakanlık, binalara “Bu hastanede sağlık hizmeti Sağlık Bakanlığı tarafından verilmektedir” afişleri astırdı.

Bakanlık, kısa sürede hizmete açılan kurumlardan vatandaşların yararlanması için bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Büyük devlet ve üniversite hastanelerinin ek hizmet binası yapılan bu hastaneler “ALO 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi”ne dahil edildi. Vatandaşlar artık bu hastaneler için hem telefon hem de internetten randevu alıp muayeneye gidebilecek. SGK kapsamında devlet hastanesi olarak çalışacak olan kurumlar, Sağlık Bakanlığı'nın akademik kadrosuyla, herhangi bir ek ücret ve katılım payı alınmadan hizmet verecek. . Bakanlık ayrıca geri kalan 22 sağlık kuruluşunun daha devralınması çalışmalarını sürdürüyor. Yakın zamanda söz konusu sağlık kuruluşlarının da bakanlık bünyesine geçirileceği öğrenildi.

Yorum Yaz