maritbet girişmaritbet
Fatih'teki Mimar Sinan İşitme Engelliler Ortaokulu taşındı

Fatih'teki Mimar Sinan İşitme Engelliler Ortaokulu taşındı

Muammer Yıldız, Fatih'teki Mimar Sinan İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu binasının yıllar önceki fiziki koşullarının iki okulu kaldırmadığını aç

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin toplam öğrenci sayısının 244, yatılı öğrenci sayısının 39, pansiyon kapasitesinin 64 olduğunu belirterek, "Burası, projesi itibarıyla da işitme engelliler için daha uygun, yatılı çocuklarımızın kalabileceği, öğretmen atamalarının tamamlandığı, güvenlik anlamında herhangi bir sorun olmayan bir okul" dedi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatih'teki Mimar Sinan İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nun bir arada eğitim verdiğini ve yıllar önce yapılan binanın fiziki koşulları ve altyapısının, iki okulu bir arada kaldırmadığını dile getirdi.

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin yapıldığına değinen Yıldız, işitme engelliler için tasarlanan bu okulun, 27 Haziran 2014 itibarıyla eğitim-öğretime hazır hale getirildiğini belirtti.

Yıldız, Fatih Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu bünyesinde birinci ve ikinci kademe yer aldığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Okulun bünyesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan toplam 246 öğrenci öğrenim görmektedir. Aynı zamanda okulumuza, Vezneciler İşitme Engelli İlkokulu ve Ortaokulu'na öğrenci kayıtlarının azlığı nedeniyle öğrenim gören toplamda 57 öğrenci taşınacaktır. Aynı zamanda Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu'na gelmek için sırada bekleyen öğrencilerimizin tamamı alınarak, okulumuzun kapasitesi artırılarak, kamu yararı gözetilmiş ve bütün öğrencilerimizin kanunlarımızın kendilerine tanıdığı eğitim ve öğretim haklarından yararlandırma yoluna gidilmiştir. Kamu kaynaklarını etkili ve verimli şekilde kullanma gerekliliği nedeniyle Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu'na taşıma kararı aldığımız Vezneciler İşitme Engelliler Okulu binasını da tarihi bir binada hizmet veren Fatih Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak değerlendireceğiz. Fatih bölgesinin sit alanı olması nedeniyle halkımızın ve öğrencilerimizin en uygun ve elverişli şekilde hizmet alması için büyük çaba sarfetmekteyiz.
Engelli öğrencilerimiz mevzuata göre taşımalı eğitim kapsamında bulunuyor. Buraya İstanbul'un herhangi bir ilçesinden gelecek çocukların tamamı taşımalı eğitim kapsamında bulunuyor. Taşıma ihalesi de tamamlandı. Bu demektir ki çocuklar İstanbul'da herhangi bir yerden Fatih'e gelebildikleri gibi bundan sonra da Büyükçekmece'ye ücretsiz taşınabilecek. Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi, projesi itibarıyla da işitme engelliler için daha uygun, yatılı çocuklarımızın kalabileceği, öğretmen atamalarının tamamlandığı, güvenlik anlamında herhangi bir sorun olmayan bir okul."

Okulun herhangi bir altyapı sorunu bulunmadığını vurgulayan Yıldız, Mimar Sinan İşitme Engelliler İlkokulu'nun 76, ortaokulunun 171 öğrencisi bulunduğuna işaret ederek, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin toplam öğrenci sayısının 244, yatılı öğrenci sayısının 39, pansiyon kapasitesinin 64 olduğunu kaydetti.

Yıldız, İSMEP kapsamında Beyoğlu'nda eğitim ve öğretim faaliyetine devam eden, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu yıkılıp yeniden yapılacağı için burada öğrenimlerine devam eden 266 öğrencinin de FatihMimar Sinan İşitme Engelliler Okulu'na geçici olarak taşınacağını dile getirerek, "Buradaki toplam öğrenci sayımız 567'ye çıkacak. Tüm bu sayısal veriler de göstermektedir ki burada liseye devam öğrencilerimizi, diğer saydığımız haklı ve geçerli nedenleri de gözönüne aldığımızda Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne taşımak, onların sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimlerine devam etmelerine olanak sağlayacaktır" diye konuştu.

"Engellilerin daha fazla eğitim hakkı için çaba içerisindeyiz"

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okulu taşımaktaki temel amaçlarını da "işitme engelliler ilkokulu, ortaokulu ve lisesi olarak bir binada eğitim, öğretim verilmesi", "özel eğitim meslek lisesinin yatılı olması", "fiziki kapasite yetersizliği nedeniyle ilk ve ortaokula gelmek isteyen öğrencilerin kayıt edilememesi", "yaş grupları arasındaki fark, psikososyal, ruhsal ve duygusal gelişim farklılıklarının olması" şeklinde sıralayarak, "Bu nedenler, okulların birbirinden ayrılmasını gerektiriyordu. Biz de bu çalışmayı yaptık" dedi.

Öğrencilerin gelip gitmesinde hiçbir sorun yaşanmadığını ve resmi işlemler bakımından eksiklik bulunmadığının altını çizen Yıldız, "Süreç planlandığı gibi uygun şekilde yürütülmüştür. Sorun denebilecek bir şey yok. Engelli bireylerin daha fazla eğitim hakkından faydalanması için bir çaba içerisindeyiz" diye konuştu.

Yıldız, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'ndeki öğrencilerin dağılımına bakıldığında, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinden geldiklerinin görüldüğünü belirterek, Mimar Sinan İşitme Engelliler Ortaokulu'na devam ederken, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne devam etmek istemeyen öğrencilerin Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne de taşınma olanağı bulunduğunu dile getirdi.

Muammer Yıldız, Avrupa ve Anadolu yakasının değişik bölgelerinde engelli meslek ilkokulu ve ortaokulu sayısını artırarak, bölgesel planlama ile süreci tamamlamak istediklerini ifade etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin toplam öğrenci sayısının 244, yatılı öğrenci sayısının 39, pansiyon kapasitesinin 64 olduğunu belirterek, "Burası, projesi itibarıyla da işitme engelliler için daha uygun, yatılı çocuklarımızın kalabileceği, öğretmen atamalarının tamamlandığı, güvenlik anlamında herhangi bir sorun olmayan bir okul" dedi.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatih'teki Mimar Sinan İşitme Engelliler Ortaokulu taşındı
  • 27.09.2014 16:55

Fatih'teki Mimar Sinan İşitme Engelliler Ortaokulu taşındı

Muammer Yıldız, Fatih'teki Mimar Sinan İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu b ...