maritbet girişmaritbet
Fatih’e yeni bir semt konağı daha yapılıyor

Fatih’e yeni bir semt konağı daha yapılıyor

Seyit Ömer Mahallesi'nde inşaatı devam eden Vani Dergâhı Semt Konağı’nda vatandaşın hizmetine sunulmak üzere çalışmalar devam ediyor.

Bodrum kat, zemin kat ve bir normal kattan oluşan betonarme yapının toplam alanı 1061 metrekare. Kaba inşaatı çatı aşamasına kadar tamamlanmış olan yapıda çatı imalatlarına devam ediliyor. Yapı içinde kaba sıva ve alçı sıva çalışmaları tamamlanarak, boya işlerine başlandı. Dış cephede ise pencere montajları,  kaba sıvası ile dış cephe kaplaması tamamlanarak, boya aşamasına geçildi. Bilgi Evi olarak kullanılacak olan yapıda; etüt odaları ve dersliklere ek olarak, PTT ve çok amaçlı salon da yer alıyor.

Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, çalışmaları tüm hızıyla devam eden Vani Dergâhı'nı ziyaret ederek, yerinde incelemelerde bulundu. 

Vani Dergâhı

İstanbul ili, Fatih ilçesi, Seyyid Ömer Mahallesi, 413 Pafta, 2598 Ada, 58 ve 59 Parsellerde bulunan ve 1913 tarihli “Alman Mavisi'' haritasında ‘'Wani Eff. Derguiahi – Wani Tekkesi'' olarak adlandırılmış olan yapı (ilk tekke binası) günümüze ulaşamamıştır. 19. yüzyıl sonlarında Şeyh Hüseyin Bedreddin Efendi'nin damadı olan Şeyh Sıdkı Bey tarafından inşa edildiği bilinen meşruta bina, aynı haritada üç kenarı ile tanımlanmıştır. Her iki yapı da günümüzde mevcut değildir. Kuruldan alınan izinle ve Arkeoloji Müzesi denetiminde yapılan kazı sonucu haritada görülen ilk tekke binasının konturunu doğrulayan bir duvar izine rastlanmamış, meşruta yapının ise temel kalıntılarına ulaşılmıştır. Hazire kısmı tekke arazisi içinde 80 bin 60 metrekare alana sıkışmış ve muhdes duvarlarla çevrilmiştir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatih’e yeni bir semt konağı daha yapılıyor
  • 28.06.2018 12:00

Fatih’e yeni bir semt konağı daha yapılıyor

Seyit Ömer Mahallesi'nde inşaatı devam eden Vani Dergâhı Semt Konağı’nda vatanda ...