maritbet girişmaritbet
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yol çalışmaları 30 bin navigasyon cihazı sattırdı!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yol çalışmaları 30 bin navigasyon cihazı sattırdı!

Bu yaz başında İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü’nde başlatılan bakım çalışmaları İstanbul’un trafiğini alt üst etti

 

Bazı günler insanları adeta çıldırma noktasına getiren trafik, araç kullanıcılarının alternatif yol arayışını hızlandırdı ve yeni nesil navigasyon cihazlarına yöneltti. Yaz aylarında 30 binin üzerinde navigasyon cihazı satıldı. En çok tercih edilen navigasyon cihazları ise alternatif yolları tarif eden ve trafik yoğunluğunu anında yansıtanlar oldu.
 
Bu yaz başında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü'nde başlatılan bakım çalışmaları İstanbul'un trafiğini alt üst etti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde çile bitti ama Haliç'te bakım devam ediyor. Bazı günler insanları çıldırma noktasına getiren trafik, araç kullanıcılarının alternatif yol arayışını hızlandırdı ve yeni nesil navigasyon cihazlarına yöneltti. Yaz aylarında 30 binin üzerinde navigasyon cihazı satıldı. Sektörde satışların artması şirketlerin yeni uygulama ve cihazlar geliştirmesine de katkıda bulundu. Bilinmeyen yolları tarif eden ve trafik yoğunluğunu anında navigasyon cihazına aktarabilen Next Navigasyon'un yeni Trafik Bilgi Sistemi (TBS) bunlardan biri... 
 
Anında ekrana taşıyor
 
Next&Nextstar Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yüksel, artan trafiğin cihaz satışlarını da beraberinde getirdiğini vurguladı. Yüksel, “Büyükşehirlerin en büyük sıkıntısı olan trafik sorunu günden güne daha da artıyor. Nüfus ve araç sayısındaki artış İstanbul ve diğer büyük şehirlerdeki hayatları olumsuz yönde etkiliyor. Uzun saatlerini yolda harcamak zorunda kalan sürücülerin en büyük kurtarıcısı ise trafikten kaçabilecekleri alternatif yollar bulmak. İstanbul'un trafik kabusuna çözümü yeni nesil navigasyon cihazlarında arayan araç kullanıcıları, sektöre de hareketlilik getirdi. Özellikle trafiğin yoğun olduğu durumlarda alternatif rotalar oluşturarak varılacak hedefe en kısa sürede ulaşılmasını sağlayan navigasyon cihazlarında son trend ise trafik yoğunluğunu anında cihaz ekranına taşıyan ürünler” diye konuştu. 
 
Next Navigasyon'un geliştirdiği Trafik Bilgi Sistemi'nin belediyelerin standart trafik bilgisiyle değil, hareket halindeki yüz binlerce araçtan toplanan verilerin işlenmesiyle trafik yoğunluğunu gösterdiğini kaydeden Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: 
 
Yoğun talep var 
 
“Bugüne kadar navigasyon cihazları sadece adres bulmak için kullanılıyordu. Bundan böyle, TBS sistemi ile birlikte bildiğiniz bir adrese giderken de cihazınız size yardımcı olabilecek. Trafik yoğunluğu, yol yapım çalışmaları, kazalar ve bu gibi durumlarda cihaz size bilgi vererek rota değişikliği önerebilecek. Bilgiler radyo yayını ile taşınıyor. Cihaza takılan bir anten aracılığı ile de bilgiler alınabiliyor. Son dönemde Next Navigasyon olarak satışlarda iyi bir düzeyde artış yaşadık. Trafikte yaşanan büyük sıkıntı Trafik Bilgi Sistemi konusundaki arz ve talebi de devamında getiriyor. Şu an için İstanbul, Ankara ve İzmir'de sistem aktif olarak çalışıyor. Çok kısa bir süre içerisinde de Antalya ve Bursa'da da yayın başlayacak.”
 
Geçen yılın aynı dönemine göre artış % 100 oldu
 
TBS sistemi özellikle İstanbul'daki yol bakım çalışmalarının başlamasından sonra devreye alındığına değinen Süleyman Yüksel, “Navigasyon cihazı satışı yaz aylarında yaklaşık 30 bin adet olarak gerçekleşti. Yeni bir sistem olması nedeniyle kullanıcıların ilgisini yeni yeni çekmeye başlıyor. Ancak satışa sunulur sunulmaz satın alma tercihlerinde önemli bir unsur olduğunu söyleyebiliriz. Geçen yılın aynı dönemine göre satışlarımızın yüzde 100'ün üzerinde arttığı görülmekte” diye konuştu. 
 
Hareket halindeki yüz binlerce noktadan toplanan veriler işlenerek doğruluğu sağlandıktan sonra kullanıcıyı bilgilendiren bir bilgi akışı ile çalışan ‘Next Trafik Bilgi Sistemi' lisans bilgisinin doğrulanabildiği, uyumlu navigasyon cihazlarında kullanılabiliyor. 
 
Next TBS zamanını yollarda harcayan ve özellikle büyükşehirde yaşayan sürücülerin kurtarıcısı olmayı hedefliyor. Next TBS; Basarsoft ve TrafficNav sistemine bağlı olarak ömür boyu ücretsiz kullanıcıya sunuluyor.
 
2012 atılım yılı oldu hedef pazar liderliği olarak yaz aylarında 7 bin adet navigasyon cihazı sattıklarını anlatan Süleyman Yüksel, pazardan yüzde 25'e yakın pay aldıklarını belirtti. Şirketin geleceğe dönük hedefleri hakkında da bilgi veren Süleyman Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: “Marka olarak bulunduğumuz her sektörde liderlik hedefimiz var. Navigasyon sistemlerinde 2012 yılı bizim için atak yılı oldu diyebiliriz. 2008 yılından beri bulunduğumuz bu sektörde bugüne kadar kalite ve müşteri memnuniyetine verdiğimiz önemden dolayı kullanıcılarımızın takdirini kazanıyorduk. 2012 yılında ise bu ilkelerden taviz vermeden daha agresif satış politikaları uygulayarak pazar payımızı arttırmayı hedefledik. Bugün itibarıyla bu konuda başarılı olduğumuzu görüyoruz.”
 
Necla DALAN/VATAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

FSM ve YSS köprüleri Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatıldı
  • 09.11.2022 09:43

FSM ve YSS köprüleri Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatıldı

Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Azerbaycan'ın Karabağ ...

FSM Köprüsü, Dünya Alzaymır Günü için mor renge büründü
  • 22.09.2022 10:40

FSM Köprüsü, Dünya Alzaymır Günü için mor renge büründü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, 21 Eylül Dünya Alzaymır Günü'ne dikkati çekme ...

FSM Köprüsü, Brezilya bayrağının renklerine büründü
  • 08.09.2022 09:30

FSM Köprüsü, Brezilya bayrağının renklerine büründü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, Brezilya'nın bağımsızlığının 200. yılı dolayı ...

FSM Köprüsü'nde asfalt bakım çalışması yapılacak
  • 12.08.2022 11:45

FSM Köprüsü'nde asfalt bakım çalışması yapılacak

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Edirne istika ...

İstanbul’un köprüleri Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için aydınlatıldı
  • 02.07.2022 11:17

İstanbul’un köprüleri Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için aydınlatıldı

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Denizcilik ve K ...

İstanbul’un köprüleri skolyoz hastalığına dikkati çekti
  • 18.06.2022 09:41

İstanbul’un köprüleri skolyoz hastalığına dikkati çekti

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri, skolyoz hastalı ...