maritbet girişmaritbet
Evtiko, ilk yurt dışı şubesini Madrid'de açıyor

Evtiko, ilk yurt dışı şubesini Madrid'de açıyor

Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanan Evtiko, ilk yurt dışı şubesini Madrid'de açmaya hazırlanıyor.

Evtiko'nun kurucusu ve CEO'su Sina Afra, ilk yurt dışı şubesini Madrid'de açmaya hazırlandıklarını belirterek, Türkiye'den Avrupa'ya açılan ve 10 Avrupa şehrinde aktif olan bir Türk şirketi olmayı hedeflediklerini kaydetti.
 
Teknolojik dönüşümü emlak sektörüne taşıma ve evini satmak isteyenlerin teklif almak için akıllarına gelecek ilk adres olma hedefiyle yola çıkan Evtiko, ilk senesini geride bıraktı. Gelen talepleri şeffaf, hızlı ve mevzuata uygun şekilde değerlendirerek emlak sektöründeki tıkanıklığa çözüm üreten Evtiko, geçen süre zarfında toplam 15.060 talep alıp bunların 1.845'ine teklif verdi. Bir yılda veri tabanına 1000'e yakın emlakçı, 600 emlak ofisini dahil etti. Evtiko, şimdi de Madrid şubesi ile Avrupa'ya açılıyor.

Hedef emlak sektöründe dönüşüm oluşturmak

Türkiye'de ev satma deneyimini tümüyle değiştiren Evtiko, emlak sektöründe dönüşümü başlattığı ilk yılını, sektöre yön veren önemli gelişmeleri değerlendirdi ve geleceğe dair hedeflerini paylaştı. Evtiko Kurucusu ve CEO'su Sina Afra şunları söyledi: “Son yıllarda alınan önlemlere rağmen kayıt dışı ekonomi ve gayrimenkul sektörünün en önemli sorunlardan piyasaların tıkanıklığı sürüyor. Biz Evtiko'yla, gayrimenkul sektöründe tüm bu engellerin ortadan kalktığı bir dönüşüm sağlamayı ve gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu hareketliliği ve hızı kazanmasına destek olmayı hedefleyerek yola çıktık. Gelen talepleri kısa sürede değerlendirip evleri satın alarak piyasalardaki tıkanıklığın açılmasına katkıda bulunuyoruz, işlemlerimizi yasal ve mevzuatlara uygun bir biçimde gerçekleştiriyoruz.”

Evtiko Avrupa'ya açılıyor

Sina Afra Evtiko'nun Avrupa'ya açılma hedefleriyle ilgili de bilgi verdi. Sina Afra şöyle konuştu: “Çok yakında şirketimizin Avrupa merkezi Lüksemburg olacak. Kasım 2017'de ise Avrupa'daki ilk şehrimiz olan Madrid'de faaliyete başlıyoruz. Bunun için gereken ekibi oluşturduk. 2018'de ise ikinci Avrupa şubemizi Milano'da açmayı planlıyoruz, bunun için de işe alım sürecimizi başlattık. Sonrasındaysa Türkiye'den Avrupa'ya açılan ve 10 Avrupa şehrinde aktif olan bir Türk şirketi olmayı hedefliyoruz. Amacımız, faaliyete başladığımız her şehrin gayrimenkul satış trafiğinin %1'ine sahip olmak, bu şehirlerde otomatik değerleme modelleri kullanmak ve premium marka algısı oluşturmak. Önümüzdeki 5 yılda 350 milyon € değerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu oluşturmayı ve +%20 oranında öz sermaye karlılığı yakalamayı amaçlıyoruz.”

Ortalama 142 günlük satış süreci, Evtiko'da sadece 5 gün

Sina Afra sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yıl gibi kısa bir sürede, evini hızlıca satmak isteyenler ve evinin satış fiyatıyla ilgili bilgi almak isteyenler için en güvenilir ve en hızlı cevap alınabilecek ilk adres olduk. Bunu büyük oranda, en fazla 48 saat içinde değerleme yaparak ev sahibine teklif sunmamıza olanak tanıyan güvenilir ve hızlı otomatik değerleme yöntemimize borçluyuz. Ev sahibinin bu teklifi kabul etmesi halindeyse saatler içinde evini satmasını sağlıyoruz. İstanbul'da faaliyete başlayalı yalnızca 12 ay olmasına rağmen şimdiden ekibimizi 20 kişiye çıkardık. Bir yılda 100 işlem gerçekleştirdik. Otomatik değerleme modellerimiz sayesinde geleneksel yöntemlerle ortalama 142 gün süren satış sürecini 5 güne kadar indirdik. Sunduğumuz katma değerli hizmetlerle aldığımız gayrimenkulü taşınmaya hazır hale gelecek şekilde bakımdan geçirerek değerini artırdık. Ayrıca sektörde benzeri olmayan “iade garantisi” hizmetimizle fark oluşturduk. Bu özellik ile tüketicilere Evtiko'dan satın aldıkları evden memnun kalmamaları durumunda 12 ay içinde sorgusuz sualsiz iade garantisi sunuyoruz.”

İlk bir yılda en fazla satış talebi Esenyurt'tan

Evtiko'nun ilk yılına ilişkin açıklanan veriler emlak sektörüne yönelik dikkat çekici sonuçları da ortaya koyuyor. Evtiko'nun 1.000'e yakın emlakçı ve 600 emlak ofisinin dahil olduğu veritabanında, evini satmak isteyenler arasında yapılan değerlendirmede, en fazla satış talebinin yüzde 9 ile Esenyurt'tan, yüzde 4,5'le Beylikdüzü'nden ve yine yüzde 4,5'le Kadıköy'den geldiği ortaya çıktı. Evtiko tarafından paylaşılan bilgilere göre, ev sahipleri tarafından değerleme talep edilen evlerin yüzde 27'sinin değeri 300.000 lira ve altında. Onun ardından ise yüzde 24 ile 300.000 – 400.000 fiyat aralığındaki evler, yüzde 14 ile 400.000 – 500.000 aralığındaki evler ve yüzde 10 ile 500.000 – 600.000 aralığındaki evler geliyor. Evtiko verileri oda sayısı açısından değerlendirildiğinde ise satış talebi ile gelen evlerde ilk sırada yüzde 40 oranıyla 2+1 evlerin olduğu görülüyor. 2+1 evleri sırasıyla 3+1 ve 1+1 evler takip ediyor. Ayrıca Evtiko'da en çok değerlemesi yapılan evler yüzde 42 oranında 80-120 metrekare arası evler. Onu yüzde 25'le 120-150 metrekare ve yüzde 13 ile de 50-79 metrekare arası evler izliyor. Bulunduğu kata göre değerlendirildiğinde ise en çok değerleme talep edilen evler yüzde 14'le 3. kattaki evler.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evtiko, ilk yurt dışı şubesini Madrid'de açıyor
  • 27.10.2017 13:01

Evtiko, ilk yurt dışı şubesini Madrid'de açıyor

Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanan Evtiko, ilk yurt dı ...

Teknolojik dönüşüm ile beyaz eşyalar konuşarak kumanda edilecek
  • 21.07.2017 12:30

Teknolojik dönüşüm ile beyaz eşyalar konuşarak kumanda edilecek

Beyaz Eşya Yan Sanayicileri Derneği (BEYSAD) Başkanı Şeref Burak Özaydemir, ...

Konutkredisi, Endeavor girişimci şirketi seçildi
  • 14.10.2013 11:17

Konutkredisi, Endeavor girişimci şirketi seçildi

Endeavor Uluslararası Seçim Paneli için 12 ülkeden 22 şirketi temsilen 36 girişi ...

Serdar İnan, iş dünyasının tweet liderleri arasında!
  • 29.04.2013 13:51

Serdar İnan, iş dünyasının tweet liderleri arasında!

Kapalı kapılar ardında ulaşılmaz olan yönetici ve patronlara artık bir tweet'le ...