maritbet girişmaritbet
Evleri mezarlıkta kalan aile yardım bekliyor!

Evleri mezarlıkta kalan aile yardım bekliyor!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, yaşadıkları gecekondu zamanla mezarlığın içinde kalan aile, başka bir yere taşınmak istiyor

Sarıcalı Mezarlığı içinde eşi ve kızı ile gecekonduda yaşam mücadelesi veren 87 yaşındaki Mehmet Caniklioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme ve yürüme bozukluğu olduğunu, ailesinin geçimini engelli maaşı ile sağladığını söyledi. 

Ceniklioğlu, 2 odadan oluşan gecekonduyu 25 yıl önce inşa ettiğinde etrafında mezar olmadığını, zamanla mezar sayısının arttığını ifade ederek, tek hayalinin buradan kurtulmak olduğunu anlattı.

Mehmet Caniklioğlu'nun eşi Rabia Ceniklioğlu ise 25 yıldır her gece korku içinde yaşadıklarını söyledi. Komşularının kendileriyle dalga geçtiğini, bazen korkuttuklarını savunan Rabia Ceniklioğlu, "Evimizin hemen dibine mezar yaptılar, biz de onu görmeyelim diye önünü kapatmaya çalıştık. Ölmeden mezara girdik" ifadelerini kullandı.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız da Ceniklioğlu ailesini evlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Mezarlık manzaralı ev görmeye alışkın olunduğunu ancak bu evin mezarlığın içinde kaldığını belirten Yıldız, "Etrafı aile kabristanları ile çevrilmiş. Bunu düşünmek zor. Allah sabır vermiş, bunu kısa zamanda çözeceğiz. Kaymakamlığımız vasıtası ile 125 tane ihtiyaç sahiplerine yönelik ev yaptırdık. Mehmet amcamıza önce arsa tahsis edeceğiz, ardından da buradan kurtaracağız ve yeni evine kavuşturacağız" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evleri mezarlıkta kalan aile yardım bekliyor!
  • 14.08.2015 09:34

Evleri mezarlıkta kalan aile yardım bekliyor!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, yaşadıkları gecekondu zamanla mezarlığın içinde k ...