maritbet girişmaritbet
Evini sattı, parasını dolandırıcılara verdi!

Evini sattı, parasını dolandırıcılara verdi!

Aydın'da kendini polis olarak tanıtan kişilere 180 bin lira veren yaşlı kadın, dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan 74 yaşındaki Yüksel E, tüm mal varlığını dolandırıcılara kaptırınca Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Amirliği'ne müracaat etti. 

Polisteki ifadesinde, ev telefonundan arayan kişilerin kendini emniyet görevlisi olarak tanıttığını anlatan Yüksel E, "Benim terörle bağlantım olduğunu ve şirketler kurduğumu söylediler. İstanbul'da evler almışım. Benim üzerime satışlar yapılmış. 'Devlet olarak mal varlığınıza el koyuyoruz' dediler. Ben de yalnız yaşadığımı ve hiç kimseyle bir bağlantım olmadığını söyledim. Neyim varsa hepsini anlattım. Tabi bu arada benim eşimi, annemin, babamın adını, kimliğimdeki tüm bilgileri bana okudular. Ben de onlara inandım" dedi.

Telefonla arayan kişilerin para istediğini söyleyen Yüksel E,  önce bankadaki hesabından 78 bin lira çektiğini, 10 bin lira kredi aldığını, 10 bin lira değerindeki ziynet eşyasını sattığını ve evini de değerinin altında bir fiyat olan 82 bin liraya elden çıkardığını anlattı.

Topladığı parayı dolandırıcıların talebi üzerine Umurlu Mahallesi'nde yol kenarına attığını dile getiren Yüksel E, şunları kaydetti:

 "Kimse kimseye inanmasın. Perişan oldum. Hep yalnızlığımdan korkardım. Eşim olsaydı, çocuklarım veya bir dayanağım olsaydı bunların hiçbiri olmazdı. İlaçlarla ayakta duruyorum. Şu an çaresizim. Yaşananların hiçbirini hatırlamak bile istemiyorum. Evi alan kişilerden bir ay kadar müddet istedim." 

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Amirliği güven timleri Yüksel E'nin şikayeti üzerine konuyla ilgili araştırma başlattı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evini sattı, parasını dolandırıcılara verdi!
  • 16.04.2015 17:01

Evini sattı, parasını dolandırıcılara verdi!

Aydın'da kendini polis olarak tanıtan kişilere 180 bin lira veren yaşlı kadın, d ...