maritbet girişmaritbet
Ev sahipleri riskli binaların sigorta primlerini alabilecek

Ev sahipleri riskli binaların sigorta primlerini alabilecek

Kartal’da çöken Yeşilyurt apartmanının ardından hem riskli binalara ilişkin şikayetler arttı hem de riskli binaların tespiti için girişim başladı.

Riskli bina kapsamına giren, riskli olduğu tespit edilen, mühürlenip tahliye kararı olan binalarda zorunlu deprem sigortası varsa konut sahipleri sigorta poliçelerini iptal ettirip primlerini de iade alabilecek. Riskli binanın yıkılması durumunda ise sigorta hasarı karşılamıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ildeki tüm belediyelere genelge göndererek, ilçe ilçe yapılacak çalışma sonrası riskli binaların üç ay içinde bildirilmesini istedi. Bu süreçte başta İstanbul olmak üzere bazı illerde tespit edilen riskli binalar mühürlenmeye ve tahliye edilmeye de başlandı. Bunlar olurken de gözler sigortaya çevrildi. Kartal'daki gibi yıkılan binaların sigortadan hasar alıp almayacağı tartışılırken, özellikle riskli olduğu tespit edilen ve mühürlenen binalarda Doğal Afet Sigortaları (DASK) kapsamında yaptırılan zorunlu deprem sigortasının ne olacağı da merak konusu.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI

Riskli binaların gerek kendiliğinden yıkılması ya da yıkımı halinde paket konut poliçesinden ve zorunlu deprem sigortasından hasar alınamıyor. Deprem sigortasından yararlanılması için binanın deprem nedeniyle yıkılması; konut paket poliçesi kapsamında hasar alınabilmesi için de poliçede yazan sel, yangın, yer kayması, uçak çarpması gibi risklerden birinin gerçekleşmiş olması gerekiyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz