maritbet girişmaritbet
Ev kadınları vergi müfettişi oluyor!

Ev kadınları vergi müfettişi oluyor!

Yunanistan'da ev kadınlarının vergi müfettişi olarak görev yapması teklif edildi.

Yunanistan, Euro Bölgesi Maliye Bakanları'na (Eurogroup) Şubat ayında varılan mutakata sonucu en erken Haziran ayında yapılacak mali yardımın şimdiden başlatılması umuduyla ilginç bir öneride bulundu.

Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in bugün toplanacak Eurogroup'un Başkanı Jeroen Dijsselbloem'a gönderdiği mektupta derhal uygulamaya konacak 7 maddelik bir reform paketi önerdi. Pekette, daha fazla KDV toplanabilmesi amacıyla, özel bir “gizli amatör müfettiş timi” oluşturulması öngörülüyor.

TESPİT EDECEKLER

Ev kadınlarından, üniversite öğrencilerinden ve hatta yabancı turistlerden oluşturulacak bu tim kısa bir eğitim döneminden sonra gizli kamera ve ses cihazları takarak, müşteriymiş gibi dükkan dükkan dolaşacak. Fiş kesmeyen dükkan sahibini de anında tespit edecek. Özel tim saat başı ücret alacak ve en fazla 2 ay çalıştırılacak. 
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt twitter hesabında, Yunan Hükümeti'nin bu önerisi için alaycı bir dille “Sahi bu adamlar ciddi mi?” diye sordu.  Yunanistan'ın, İMF'ye Mart ayı içinde yaklaşık 1.3 milyar Euro ödeyebilmek için 2012'de imzalanan 130 milyar Euro'luk 2. Kurtarma Paketi Anlaşması'nın 7.3 milyar euro'luk son taksidinden kaparo almak amacıyla hazırladığı acil reform paketinde ayrıca, yılda 500 milyon Euro gelir tahmin edilen elektronik şans oyunları ruhsatları verilmesi de öngörülüyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev kadınları vergi müfettişi oluyor!
  • 08.03.2015 09:37

Ev kadınları vergi müfettişi oluyor!

Yunanistan'da ev kadınlarının vergi müfettişi olarak görev yapması teklif edildi ...