maritbet girişmaritbet
Euro'nun Türkiye'deki gücü!

Euro'nun Türkiye'deki gücü!

Focus dergisinin araştırmasına göre, Euro’nun satın alma gücünün en yüksek olduğu ülke Türkiye , en düşük olduğu ülke ise İsviçre oldu.

Almanya'da yayınlanan Focus dergisi tarafından yapılan araştırma kapsamında Euro'nun satın alma gücünün etkili olduğu ülkeler açıklandı. Doların yükselişi ve Euro'nun değer kaybettiği belirtilen araştırma sonuçlarına göre, Euro'nun satın alma gücünün en yüksek olduğu ülke Türkiye olarak belirlenirken, Türkiye'ye gelecek Alman turist sayısında artış beklendiği kaydedildi.

Araştırmada Euro'nun satın alma gücünün en zayıf olduğu ülkelerin başında İsviçre geldiği kaydedilirken, İsviçre'de 1 Euro'nun satın alma gücünün 61 sent olduğu bildirildi. ABD'de geçtiğimiz yıl 1 Euro'nun satın alma gücünün 1.9 olduğu, bu yıl dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle satın alma gücünün 86 sente düştüğü ifade edildi. AB üyesi ve Euro Bölgesi ülkesi olan Yunanistan'da 2012 yılında 1 Euro'nun satın alma gücünün 1.12 olduğu belirtilirken, satın alma gücünün bu yıl 1. 28'e yükseldiği bildirildi. Bu durumun Alman turistlerin alacakları hizmetin kalitesinin düşmesi nedeniyle tercih edilmeyeceği tahmin ediliyor.

Araştırmada, Almanların tatil amaçlı tercih ettikleri uzak destinasyonlardan biri olan Brezilya'da Euro'nun satın alma gücünün yüksek olmasına rağmen bilet fiyatlarının da yüksek olması nedeniyle Brezilya'yı tercih eden Alman turist sayısında azalma olacağı kaydedildi. Euro'nun en yüksek satın alma gücünün olduğu ve Almanların tercih ettiği ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. 1 Euro'nun satın alma gücünün 1.89 olduğu ve çok sayıda Almanın tatil için Türkiye'yi tercih edebileceği ifade edildi. Türkiye'de hem satın alma gücünün yüksek olması hem de alternatif imkânları nedeniyle bu yıl tahminlerin üzerinde Alman turiste ev sahipliyi yapacağı belirtiliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Euro'nun Türkiye'deki gücü!
  • 07.04.2015 16:07

Euro'nun Türkiye'deki gücü!

Focus dergisinin araştırmasına göre, Euro’nun satın alma gücünün en yüksek olduğ ...