maritbet girişmaritbet
Etel Baler, Kanlıca'daki yalısının kapılarını açtı

Etel Baler, Kanlıca'daki yalısının kapılarını açtı

Güzelliği ve şık stili ile daima adından söz ettiren Etel Baler, Kanlıca'daki yalısının kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı.

Sekiz yıl önce taşındığı yalı hakkında bilgi veren Baler, 'Hayatta her şeyden vazgeçebilirim. İçinde huzur ve sevgi olsun yeter.' ifadelerini kullandı.

Çocukluğunun Büyükada'da geçtiğini ve orada tarihi bir yalıda büyüdüğünü anlatan Etel Baler, sekiz yıl önce taşınmış Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı'na. Boğaziçi'nde tüm ihtişamı ile inci gibi sıralanan yalılar arasında beyaz rengi ve Art Deco balkonu ile dikkat çeken bu yalıda nostaljik bir yolculuk yaşatıyor.

“İçinde bulunduğumuz iki katlı yapı, 1860'ta Saraylı Fatma Hanım için yapılmış haremlik diye geçen bölüm. 1909'da ünlü eczacı Ethem Pertev tarafından satın alınan yalıya daha sonra selamlık binası ekletilmiş. O da tek katlı ve hemen buranın karşısında yer alıyor. Eskiler ve yalı tarihçelerine ilgi duyanlar ‘Creme de Pertev' veya ‘Sirop de Pertev' deyince hatırlayacaklardır,” diye anlatmaya başlıyor hikayeyi Baler.

"Kanlıca'yı eski İstanbul dokusunu taşıdığı için çok beğenirdim hep. Eski ve saygılı İstanbul insanları yaşıyor burada. Sokak aralarında hala güzel bakir bahçeli tarihi evleri görebiliyorsunuz. En çok da buranın korunmuş saflığını seviyorum” diye belirtiyor.

“Hayatta her şeyden vazgeçebilirim. Bir adada tek koltuklu, tek yataklı bir bungalovda rahatlıkla yaşayabilirim. İçinde huzur ve sevgi olsun yeter. Her yeri güzelleştiren bu iki unsur değil mi?” diyor.

Buraya ilk taşındığımda avluya portakal ağacı dikmek istemiştim. Görüştüğüm tüm peyzajcılar boğaz ikliminde asla tutmayacağını söylediler. 'Ben onları o kadar seveceğim ki görün bakın tutacaklar' diye demiştim.

İşte sonuç...

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz