maritbet girişmaritbet
Eşsiz Çinili Cami dökülüyor

Eşsiz Çinili Cami dökülüyor

Dünyada ve Türkiye'de bir benzeri olmayan Kütahya'nın ünlü Çinili Camii'nin sıvaları dökülmeye başladı.

1973 yılında ünlü Ressam Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırılan Çinili Camii, daha sonra Dumlupınar Üniversitesi'ne devredildi. Cami cemaati, farklı mimarisi ile Türkiye'de benzeri olmayan caminin içindeki ve dışındaki sıvaların dökülmeye başladığını, çinilerinin de yerlerinden sökülmekte olduğunu söyledi.

Kütahya Çinili Cami

Geçen sene bakımı yapıldığını ama yine yağmur ve kar dolayısıyla kubbeden ve yan taraflarından su kaçırdığını söyleyen Çinili Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği muhasibi Talip Kaya, boyalarının döküldüğünü, içeride nemlenme olduğunu anlattı. Üniversitenin ihale yaptığını ve tamir olacağını belirten Kaya, kışın yaklaştığını, tadilatın biran önce yapılmasının gerektiğini, yoksa kıştan dolayı yapılmasının bir anlam ifade etmeyeceğini vurguladı. 

Kütahya Çinili Cami

Caminin bir an önce onarılmasını isteyen cami cemaatinden Mustafa Yiğit, “Yağmurlu günlerde su akıyor, suyun aktığı yerin altına kova koyuyoruz. Camimiz perişan durumda. Bu durum bizi üzüyor. Yetkililerin en kısa zamanda bunu çözmesini istiyorum.” dedi. 

1973 yılı yapımı olan camii, iki katlı olup içi ve dışı tamamen çinilerle kaplı. Orta Asya Türk mimarisi örnek alınarak yapılan cami, tek kubbeli ve sekizgen biçimli yapısı ile dikkat çekiyor. Kubbenin içi hat sanatı örnekleriyle süslü. Dünyada ve Türkiye'de bir benzeri olmayan camii, Kütahyalı meşhur Ressam Ahmet Yakupoğlu'nun Kütahya kültür ve sanat koleksiyonuna kattığı orijinal bir eser. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eşsiz Çinili Cami dökülüyor
  • 19.08.2015 16:23

Eşsiz Çinili Cami dökülüyor

Dünyada ve Türkiye'de bir benzeri olmayan Kütahya'nın ünlü Çinili Camii'nin sıva ...

Çini dış mimaride de kullanılacak! Nasıl mı?
  • 24.11.2014 13:21

Çini dış mimaride de kullanılacak! Nasıl mı?

Kütahya'da yaşayan 35 yıllık çini ustası, 850 derecede pişirilen çiniyi, 1100 de ...