maritbet girişmaritbet
Esnek Fatura uygulaması ile enerji sektöründe bir ilk!

Esnek Fatura uygulaması ile enerji sektöründe bir ilk!

Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Aytac, "Esnek Fatura" uygulaması ile abonelerin fatura son ödeme tarihlerini kendilerinin belirleyeceğini belirtti.

Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, yaptığı açıklamada tüketicilerden gelen talepleri dikkate alarak enerji sektöründe bir ilke imza attıklarını ve Esnek Fatura uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Ali Erman Aytac, uygulamadan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'daki konut tüketicileriyle elektriğini Limak Uludağ'dan almayı tercih eden serbest tüketicilerin yararlanabileceğini ifade etti.

Faturaların son ödeme tarihiyle ilgili, memur, emekli ve çalışan gibi farklı kategorilerde yer alan tüketicilerden gelen talepleri ayrı ayrı değerlendirdiklerini anlatan Aytac, "Fatura son ödeme tarihleri mevzuata göre sayacın okunduğu güne 10 gün ilave edilerek tespit edildiği için memur, emekli veya diğer ücretli çalışanların maaş ödeme tarihlerine denk gelemeyebiliyordu. Bu uygulamayla tüm mesken abonelerimiz fatura son ödeme tarihlerini kendileri belirleyebilecekler. Böylece geç ödemeden kaynaklanan gecikme zammı ve elektriğin kesilmesi gibi sıkıntılar yaşanmayacak." diye konuştu.

Aytac, uygulamadan şu ana kadar yaklaşık 5 bin kişinin yararlandığını, 2,5 milyona yakın kişinin de yararlanmayı beklediğini bildirdi.

Ayarlanabilir fatura alt limiti

Esnek Fatura uygulamasıyla tüketicilerin fatura alt limitini de kendilerinin belirleyebileceklerini belirten Aytac, "Ayarlanabilir fatura alt limitiyle özellikle yazlık ve kışlık evleri olan tüketicilere de bir müjde verdik." ifadesini kullandı.

Aytac, bu tüketicilerin belirli dönemlerde evlerinde bulunmadığına işaret ederek, "Buzdolabı ve derin dondurucu gibi beyaz eşyaların tüketimi nedeniyle düşük de olsa elektrik faturası oluşuyor. Bunlar, takip ve ödeme zahmetine sebep oluyor. Yeni uygulamayla birlikte tüketicilerimizin kendi belirleyecekleri tutara kadar fatura oluşmayacak ve dolayısıyla bu küçük faturalar sebebiyle oluşan sıkıntılar ortadan kalkacak." diye konuştu.

Tüketicileri ödeme alışkanlıklarına göre gruplandırdıklarını, elektrik faturasını düzenli ödeyen mesken abonelerine ayrıcalık tanıyacaklarını dile getiren Aytac, şunları kaydetti:

"Faturasını düzenli olarak ödeyen abonelerimiz unutma, otomatik ödeme talimatında yaşanan sıkıntı, hesapta para olmaması gibi nedenlerle fatura ödemesini geciktirseler dahi elektrikleri kesilmeyecek. Dolayısıyla bu tüketicilerden kesme bağlama ücreti alınmayacak. Faturasının son ödeme tarihi geçtiğinde bu durum otomatik arama ve SMS ile hatırlatılacak. Abonelerimiz, fatura ödemelerini düzenli olarak yapmaya devam ettiği müddetçe uygulamadan faydalanmaya devam edecek."

Aytac, Esnek Fatura uygulamasından yararlanmak isteyen tüketiciler için tek şartın, aboneliğin fiili kullanıcının üzerine olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı
  • 20.03.2023 11:58

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı

Deprem sonrası 11 ilde TEİAŞ'a ait elektrik iletim tesislerinde 717 milyon lira, ...

Türkiye, Avrupa’nın yeni enerji tedarik merkezi olabilir!
  • 26.03.2022 11:42

Türkiye, Avrupa’nın yeni enerji tedarik merkezi olabilir!

Alman Konrad Adenauer Vakfı, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye'nin st ...