maritbet girişmaritbet
Eskişehir'in tarihi bacalarından enerji verimliliği mesaj!

Eskişehir'in tarihi bacalarından enerji verimliliği mesaj!

Eskişehir'in tarihi bacaları enerji verimliliğinin simgesi olmayı hedefliyor.

ECE Türkiye tarafından yönetilen Espark AVM, Tepebaşı Belediyesi ve Philips Aydınlatma tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen projeyle, Eskişehir'in simgesi tarihi bacalar ilk kez aydınlanıyor. Tarihi bacalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla sadece düne özel mor renkle aydınlandı. Projeyle birlikte Türkiye'de enerji verimliliği konusunda örnek ve önemli bir adım atılmış oldu.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Philips Aydınlatma ve ECE Türkiye iş birliğinde gerçekleştirilen ve Eskişehir'in simgelerinden sayılan Espark Alışveriş Merkezi'nin giriş kapılarındaki tarihi bacaların aydınlatma çalışması tamamlandı. 8 Mart Çarşamba Günü Espark AVM önünde gerçekleştirilen törene, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Philips Aydınlatma Türkiye Yöneticileri ve Espark AVM Müdürü Gökay Uzar katıldı.

Sürdürülebilir Enerji Projesi Espark önündeki tarihi bacalardan başladı…

ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan Espark AVM'nin de destek verdiği proje, Tepebaşı Belediyesi tarafından "Avrupa Birliği Horizon 2020 - Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı" kapsamında geliştirildi. Aydınlatma alanında dünyada lider konumda bulunan Philips, Belediye'nin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'na bağlı olarak en gelişmiş teknolojiyle donatılmış enerji verimli çözümlerin oluşturulmasını, enerji tasarrufu sağlanmasını ve karbon emisyonlarının azaltılmasını hedefleyerek projede çözüm ortağı olarak yer aldı. Espark AVM giriş kapılarında yer alan, şehrin en önemli simgelerinden olan eski tuğla fabrikasına ait tarihi bacaların ışıklandırılması, bu kapsamlı projenin başlangıç noktası olarak seçildi.

Tarihi bacaların ilk kez aydınlatılarak Eskişehirlilerin beğenisine sunulduğu tanıtım toplantısında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "İlçemizin ve şehrimizin marka değerini ve bilinirliğini artıracak, dünya çapında Türkiye'yi temsil edecek bir projeye imza atmış bulunuyoruz. Kent kimliğini oluşturan ve şehri simgeleyen mimari yapıları aydınlatarak onları güzelleştirirken aynı zamanda sürdürülebilir çevreye katkı sağlayacak, enerji verimliliği sağlayan çözümler üretmek hedefiyle yola çıktık. "Akıllı Şehir Aydınlatması" için teknoloji alanındaki çözüm ortağımız, bir dünya devi olan Philips Aydınlatma ile şehrimizin gelişimine yönelik projelere her zaman destek veren Espark AVM'ye katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan Espark'ın AVM Müdürü Gökay Uzar, “Eskişehir'in    simgesi tarihi bacaların enerji verimliliğine dikkat çekmek ve sürdürülebilir çevre projelerini gerçekleştirmek adına ilk kez aydınlatılması önemli bir adım oldu. Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için şehrimizin simgeleri kadın haklarına dikkat çekmek için mor renkte aydınlanacak. Alışveriş      Merkezimiz, Eskişehir'in kültürel ve sosyal yaşamının önemli buluşma noktalarından biri. Espark AVM olarak şehrin ve ülkemizin gelişimine katkı sunan bu projeye destek vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'de!
  • 10.07.2021 14:12

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'de!

İsra Holding, Başakşehir’de hayata geçireceği V Mall İstanbul projesinin uzun dö ...

Fercan Yavuz 'Eskişehir'deki yapıların yarısı kaçak'
  • 22.11.2011 14:22

Fercan Yavuz 'Eskişehir'deki yapıların yarısı kaçak'

Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fercan Yavuz, Eskişehir'deki yapılar ...

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'ye emanet!
  • 08.07.2021 11:49

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'ye emanet!

İsra Holding, Başakşehir’de hayata geçireceği V Mall İstanbul projesinin uzun dö ...

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!
  • 05.07.2021 17:18

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!

ANKAmall, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘’En Çevreci Alışveriş Merkez ...