maritbet girişmaritbet
Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi açıldı!

Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kazandırdığı “Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi” açıldı

 

Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan Madame Tussauds Müzesi'nin Türkiye'deki ilk örneği olan müzenin açılış töreni; bugün müzede heykelleri bulunan Orhan Gencebay, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Göksel Arsoy, Nevra Serezli, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Emin Çölaşan gibi çok sayıda sanatçı, gazeteci ve yazarın katılımıyla renklendi.
 
Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden hayat verdiği Odunpazarı Evleri'nden olan ve Çağdaş Cam Sanatları ile Kent Belleği Müzeleri'ne de ev sahipliği yapan Kent Müzeleri Kompleksi'nde yer alan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nin açılışı; bugün müzede heykelleri bulunan kalabalık davetli grubunun ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Basının yoğun ilgi gösterdiği açılışta; Orhan Gencebay, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Göksel Arsoy, Nevra Serezli, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Emin Çölaşan gibi isimler Başkan Büyükerşen'e teşekkürlerini iletirken heykelleriyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.
 
Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde; Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in tamamını kendisinin yaparak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı, tarihi karakterler ile yerli ve yabancı 160 ünlü ismin heykeli yer alıyor. Atatürk'ün çeşitli dönemlerinin yanı sıra, Atatürk'ün ailesini de yansıtan heykellerin bulunduğu müzede; yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykelleri değişik dekorlar önünde sergileniyor. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde Eskişehir'in ve Türkiye'nin tarihinden kesitlere de yer veriliyor.
 
Tüm heykellere imzasını atan Büyükerşen, müzeyle ilgili görüşlerini “Tarihimizin ürünüyüz ve yetiştirdiğimiz insanlar kadarız. Gurur duyulacak bir tarihimiz var. Gurur duyulacak insanlar yetiştirdik. Ancak tarihimize de insanlarımıza da hak ettikleri değeri vermediğimizi düşünüyorum. Balmumu heykeller, tarihle ve ünlü kişilerle insani bir temas kurmaya çok uygun. Balmumu heykelleri bu yüzden seviyorum. Umuyorum ki, yaptığım heykeller, tarihimizle, insanımızla, yani kendimizle barışmak konusunda, karınca kararınca da olsa bir katkı yapacaktır.” şeklinde dile getiriyor.
 
Ziyaretçilerin, balmumu heykellerle fotoğraf çektirme imkanı bulacakları müzenin gelirleri; bağış şartı gereğince kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için kullanılacak. Gelecek dönemlerde, Eskişehir'i ziyaret eden ünlü sanatçıların ölçüleri alınıp özel ölçülü fotoğrafları çekilerek; Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nin heykellerine yenileri eklenecek.
 
Ucankus.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun Towers'ın inşaatında son durum!
  • 25.05.2017 10:02

Samsun Towers'ın inşaatında son durum!

Er-sa İnşaat tarafından İstanbul Esenyurt'ta hayata geçirilen Samsun Towers proj ...

Tarık Akan'ın evi sevenlerinin akınına uğradı
  • 16.09.2016 15:33

Tarık Akan'ın evi sevenlerinin akınına uğradı

Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Tarık Akan, bu sabah hayatını kaybetti. Ölümü ...

Orhan Gencebay aidatını ödemedi, icralık oldu!
  • 20.05.2016 09:23

Orhan Gencebay aidatını ödemedi, icralık oldu!

Mahkeme, sattığı dairenin iki yıllık aidatını ödemediği gerekçesiyle icralık ola ...

Orhan Gencebay, yalısını işte bu yüzden satışa çıkardı
  • 17.02.2016 15:25

Orhan Gencebay, yalısını işte bu yüzden satışa çıkardı

Usta sanatçı Orhan Gencebay'ın Rumelihisarı'ndaki yalı dairesini aldığı tehditle ...

Orhan Gencebay, Rumelihisarı’ndaki evini satıyor!
  • 17.01.2016 13:04

Orhan Gencebay, Rumelihisarı’ndaki evini satıyor!

Orhan Gencebay, Boğaz’daki yalı dairesini satışa çıkardı. Satışı istemeyen Sevim ...