maritbet girişmaritbet
Eskişehir'de Masal Şatosu açıldı

Eskişehir'de Masal Şatosu açıldı

26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen, her yaştan çocuğu hikayelerdeki masal kahramanlarıyla buluşturacak "Masal Şatosu ziyarete açıldı

Eskişehir'de, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen, her yaştan çocuğu hikayelerdeki masal kahramanlarıyla buluşturacak "Masal Şatosu''nun açılışı gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı'nda "Masal Şatosu"nun açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türkiye'nin geleceğini çocuklara emanet ettiğini belirterek, çocuklardan Türkiye'nin geleceği için büyük beklentilerinin olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar genç nesiller için çalıştıklarını ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar çok seneler geçti. O günün çocukları büyüdüler, anneleriniz ve babalarınız oldular. Cumhuriyet çok değerli bir ülkümüz bizim. Size hediye ettiğimiz bu güzel vatan için sizden çok büyük beklentimiz var. Mustafa Kemal Atatürk sizlere cumhuriyeti teslim ederken, sizlerin büyük insanlar olmanızı, bilime önem veren insanlar olmanızı istiyor ve düşünüyordu. Çocuklar, gelecekte yepyeni bir dünyaya sahip olacak. Bilime, sanata, kültüre çok önem vereceksiniz. Hayal etmeyi öğreneceksiniz. Masal Şatosu, çocuklara hayal etmeyi, hayallerinizi gerçekleştirmeyi öğretmek için kuruldu."

Açılışın ardından masal ve çizgi film karakterlerinden oluşan maskotlar, çocuklarla dans etti.

Türkiye'deki 26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen Masal Şatosu'nda Dede Korkut hikayelerinin, Kral Midas'ın canlandırıldığı masal odaları, Nasreddin Hoca'nın fıkralarının anlatıldığı, aralarında Keloğlan ve Tepe Göz'ün bulunduğu masal kahramanlarıyla buluşturan bölümler yer alıyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eskişehir’deki Masal Şatosu’nu 1,1 milyon kişi ziyaret etti
  • 13.07.2015 13:28

Eskişehir’deki Masal Şatosu’nu 1,1 milyon kişi ziyaret etti

Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen M ...

Eskişehir'de Masal Şatosu açıldı
  • 09.03.2014 14:50

Eskişehir'de Masal Şatosu açıldı

26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen, her yaştan çocuğu hikayelerdeki ma ...