maritbet girişmaritbet
Eshot satın alınacak otobüsleri deniyor

Eshot satın alınacak otobüsleri deniyor

Yolcu taşımacılığının elektrikli otobüslerle sağlanması için bütçe düzenlemesini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi deneme seferlerine başladı


ESD - Dünyanın yaşadığı enerji darboğazına karşı en büyük kurtarıcı gözüyle bakılan elektrikli araçlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk adımı atarak bütün Türkiye'ye öncülük yaptı. Büyükşehir, ilk etapta 20 otobüs alınmasını planlarken, bu otobüslerin bütçe düzenlemesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste alınan onayla birlikte ESHOT Genel Müdürlüğü, 2015-2019 Stratejik Planı'nda yer alan “Çevreye Duyarlı Teknolojileri Uygulamak ve Yaygınlaştırmak” amacı doğrultusunda elektrikli otobüs alımı için ihale sürecini başlattı.

İzmir de farklı modeller test ediliyor

Elektrikli otobüs teknolojisinin kullanımı konusunda uzun süredir araştırma, inceleme ve deneme sürüşleri yapan ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, 6 mühendis ve 1 şehir plancısından oluşturulan komisyonla konu üzerinde yaklaşık 4 ay boyunca çalışma yürüttü. ESHOT'un bu kapsamda, elektrikli otobüs üreten firmalardan bilgi alarak, Almanya ve Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki tesislerde üretilen farklı otobüs tiplerini de incelediği belirtildi.

Belediye  elektrik üretimini  güneş panelleriyle yapacak

Alınacak 20 otobüsle birlikte İzmir'in bu alanda da öncü olacağını, elektrikli otobüslerin egzoz gazlarından kaynaklanan hava kirliliğini sıfıra indireceğini ve motor gürültüsünü ortadan kaldıracağını vurgulayan ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, enerji maliyetlerinin de fosil yakıtla çalışan otobüslere göre çok daha düşük olacağını ifade etti. İzmir'in iklim ve topografik yapısını da göz önüne alarak, tek şarj ile uzun menzil kapasitesine sahip ve yaz aylarında klima çalışmasına uygun otobüslerin alınmasını planlayan ESHOT, elektrikli otobüs bataryalarının şarj edilmesi için gereken elektrik enerjisinin bir kısmını kurum bünyesinde kurulması planlanan güneş panellerinden elde edecek. Bu projenin hayata geçirilmesine yönelik çalışmaların da başladığı bildirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, daha hızlı şarj edilebilen ve daha uzun mesafelerin kat edilmesine olanak tanıyan teknolojiler geliştikçe, filosundaki elektrikli otobüs sayısını da artırmayı planlıyor.

 

Yorum Yaz