maritbet girişmaritbet
Esenyurt'taki toprak kaymasıyla ilgili açıklama geldi!

Esenyurt'taki toprak kaymasıyla ilgili açıklama geldi!

Esenyurt Belediyesi, ilçede gerçekleşen toprak kaymasıyla ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı.

Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Uğur İbrahim Bilici, ilçedeki toprak kaymasına ilişkin, "Herhangi bir göçme, çökme olayı olmadan, yağmurun biraz yumuşattığı zeminin gelme ihtimaline karşılık hemen riskli binalarımızı tahliye." ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, dün belediye tarafından yürütülen pazar yeri, otopark ve eğitim binası inşaatında temel kazıldığı sırada, sağanağın da etkisiyle toprak kayması meydana geldiği belirtildi.

Kayma nedeniyle çevrede bulunan evlerin duvarlarında çatlaklar, yolda çökmeler oluştuğu ifade edilen açıklamada, bu nedenle 2'si çok riskli olmak üzere 9 binanın tahliye edildiği ve mühürlendiği anımsatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Uğur İbrahim Bilici, söz konusu olayın şiddetli yağış neticesinde meydana geldiğini aktardı.

İnşaat çalışmalarıyla ilgili ekiplerinin çalışma yaptığını ifade eden Bilici, şu bilgileri verdi:

"Şiddetli yağmurdan sonraki gün de daha bir dikkat ettik ve amacımız burada herhangi bir olay vuku bulduğunda hiçbir vatandaşımızın etkilenmemesiydi. Neticede yağmur sularından kaynaklı kaza meydana geldi. Bilgi geldiği an olay mahalline gittik. Herhangi bir göçme, çökme olayı olmadan, yağmurun biraz yumuşattığı zeminin gelme ihtimaline karşılık hemen riskli binalarımızı tahliye ettik ve önlem olarak da boşalttık. Önlemler, olay olmadan alındı, bu yüzden can kaybı yaşanmadı. Olayın bu şekilde gerçekleşeceğini veriler gösteriyordu. Konuştuğumuz konular 3-5 gün öncesi değil, yağmurdan sonraki 3-5 saatle ilgili söylüyorum. Zaten vatandaşlar tahliye olduğu için hiçbir can ve mal kaybı olmadı."

Bilici, tahliye edilen bina sakinlerinin mağdur edilmediğini ve otele yerleştirildiklerini belirtti.

Vatandaşların şu anda belediye tarafından misafir edildiğini vurgulayan Bilici, şunları kaydetti:

"Kayan bölgeye toprak dolgusu yapıldı. Bu çalışma, olay vuku bulduktan sonra hemen yapılabilecek en pratik çözümdür. Betonlama yapılacak ve kazık çakılacak. Teknik heyet incelemesinden sonra verilecek rapora göre, risk teşkil eden binalar onarılacak ya da yıkılacak. Çok riskli olan 2 bina var. Bunlar ruhsatsız ve 30 yıllık binalar."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt'taki toprak kaymasıyla ilgili açıklama geldi!
  • 30.10.2017 09:54

Esenyurt'taki toprak kaymasıyla ilgili açıklama geldi!

Esenyurt Belediyesi, ilçede gerçekleşen toprak kaymasıyla ilgili olarak önemli b ...

Esenyurt'ta toprak kayması nedeniyle 12 bina boşaltıldı
  • 28.10.2017 11:07

Esenyurt'ta toprak kayması nedeniyle 12 bina boşaltıldı

Esenyurt'ta belediyeye ait otopark, pazar ve eğitim binası inşaatının temel kazı ...