maritbet girişmaritbet
Esenyurt'taki site sakinleri camlarını açamıyor

Esenyurt'taki site sakinleri camlarını açamıyor

İstanbul Esenyurt'ta yüzlerce vatandaş, sitelerinin yanında bulunan kumaş kurutma fabrikası nedeniyle cam bile açamıyorlar.

İstanbul Esenyurt'ta yüzlerce vatandaş çocuklarıyla birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam için satın aldıkları evde bugünlerde kâbusu yaşıyor. Sitenin yanında bulunan kumaş kurutma fabrikası nedeniyle etrafa 24 saat boyunca bacalardan kötü kokulu duman saçılıyor. Hatta bazen dumanların yoğunluğu nedeniyle 14 katlı site bile gözden kayboluyor. Geceleri uyuyamayan, baş ağrıları çeken ve camlarını bile açamayan site sakinleri bu kâbusun bir an önce son bulmasını istiyor... 14 katlı 140 daireli binanın yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığı, kumaş boyama fabrikasının ise 1992 yılından beri faaliyette olduğu öğrenildi.

Bir kumaş boyama fabrikasının 3 bacasından gece gündüz kötü kokular saçan duman yükseliyor. Kumaş kurutma işlemi nedeniyle çıkan dumandan, yaklaşık 400 kişinin yaşadığı Esenyurt'taki sitenin sakinleri oldukça şikayetçi. 140 dairenin sakinleri camlarını açamaz, bahçede oturamaz, balkonlarına çamaşır bile asamaz hale gelmiş. Bacalardan çıkan dumanın yoğunluğu bazı günler oldukça artıyor. 

İstanbul'un en şanssız sitesi... Cam bile açamıyorlar

Dün de, dumanın yoğunlaştığı günlerdendi. Birçok site sakini ellerine cep telefonlarını alıp o anları kaydetti. Görüntülerde, ancak bir yangından çıkabilecek yoğun duman, rüzgarın da etkisiyle binayı sarıyor. O anlarda adeta göz gözü görmüyor.

"ARTIK DAYANACAK HALİMİZ KALMADI"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve diğer ilgili kurumlara konuyla ilgili şikayette bulunduklarını; fakat bir sonuç alamadıklarını söyleyen site sakini Bayram Umur, "Müteahhit firma, biz daireyi alırken fabrikanın kapanacağını söyledi. Ama birkaç ay sonra böyle olmadığını gördük. Yaklaşık 1,5 yıldır da burada oturuyorum. Artık dayanacak halimiz kalmadı. Zaman zaman binanın yaydığı dumanlar yoğunlaşıyor. Ayrıca etrafa saçılan koku nedeniyle burası yaşanılmaz bir yer haline geldi. Evlerin içine kadar duman ve koku giriyor" dedi.

"BAŞ AĞRISI YAŞIYORUZ"

Bina sakinlerinden Yusuf Arslan ise, "Sitede bulunan herkes dumandan ve kokulardan etkileniyor. Bundan en çok etkilenenler de çocuklarımız. Yaz-kış burun tıkanıklığı ve baş ağrısı yaşıyoruz. Gece-gündüz fabrika faaliyette olduğu için de geceleri uyamakta güçlük çekiyoruz" ifadesini kullandı.

"2 AYLIK BEBEĞİM VAR"

Sitenin 5. katında oturan Sevda Demir, "2 aylık bebeğim var, dumandan ve kokudan camları açamıyorum. Geceleri de gürültüsü oluyor. İlgili yerlere şikayette bulunduk; ama bir sonuç alamadık" diye konuştu.

Duman ve kokudan dolayı dışarı çıkamadıklarını belirten Arzu Toprak ise "Bu sıcaklarda kliması olan komşulara gidip oturuyoruz. Başka çaremiz yok. Gerekli yerlere başvuruluyor; ama hiçbir sonuç alınamıyor. İnşallah bir çözüm bulunur" şeklinde konuştu.

14 katlı 140 daireli binanın yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığı, kumaş boyama fabrikasının ise 1992 yılından beri faaliyette olduğu öğrenildi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi
  • 27.04.2019 11:49

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi

Esenyurt'ta yolda ve bir binada oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike altında olan ...

Makromtek görücüye çıktı
  • 24.03.2012 11:19

Makromtek görücüye çıktı

Makrom Yapı yeni projesi Makromtek'in lansmanıyla beraber 40. yılda gerçekleştir ...

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri
  • 24.03.2012 11:12

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri

Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen konut ve işyeri yatırımını anlatıyo ...