maritbet girişmaritbet
Esenyurt'ta 11 işçinin ölümüne ilişkin davada son durum!

Esenyurt'ta 11 işçinin ölümüne ilişkin davada son durum!

AVM inşaatı şantiyesinde 11 işçinin hayatını kaybettiği yangının davasında, 6 sanığın beraati, 7 sanığın 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, 6 sanığın beraatini, 7 sanığın ise 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. 

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Ömer Gülmez, Mehmet Altun, Kadir Altun, Abdullah Altun, Şaban Bakırcı, Cem Yıllar ve Hikmet Tezcan ile tarafların avukatları katıldı. 

Cumhuriyet Savcısı Selçuk Cengiz, soruşturmanın genişletilmesi talebi olmadığını ve davayla ilgili esas hakkındaki mütalaasını açıklayacağını söyledi. 

Savcı Cengiz, esas hakkındaki mütalaasında, ceza sorumluluğunun şahsi olduğunu belirterek, ''Yatırımcı firma yetkililerinin alt taşerona verdikleri, inşaat işinde, taşeron firmanın kusurlarından sorumlu olamayacaklarını, kovuşturma aşamasında bilirkişi raporuna itirazlar üzerine yeniden bilirkişi raporlarının oluşa ve dosya içeriğine uygun olmadığından hükme esas alınmaması kanaatine varılmıştır'' değerlendirmesinde bulundu. 

Cengiz, bilirkişi raporunda kusursuz olduğu belirtilen sanıklar Kaan Akarsu, Sezgin Atalay, Süleyman Aslan, Arif Korkmaz, Erdal Gümüş ve Andreas Michael Hohlman'ın, mahkumiyetlerine yeterli kesin ve her türlü şüpheden arınmış delil elde edilemediğinden beraatlerini istedi. 

Olayda birinci derece asli kusurlu oldukları belirlenen sanıklar Mehmet Altun, Abdullah Altun, Şaban Bakırcı, Kadir Altun, birinci derece tali kusurlu oldukları tespit edilen sanıklar Cem Yıllar ile Ömer Faruk Gülmez ve ikinci derece tali kusurlu olarak gösterilen sanık Hikmet Tezcan'ın ''taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne neden olma'' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. 

Savcı mütalaasında, duruşmada tanık olarak dinlenilen ve yangın tarihinde İstanbul'da olmadığı halde olayı görmüş gibi ifade vererek, kovuşturmayı farklı yönlendirmeye çalışan ve yalancı tanıklık yaptığı tespit edilen Fatih Türk hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. 

Mahkeme, taraflara esas hakkındaki beyanlarını sunmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi. 

Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan mağdurların avukatı Gökhan Küçük, savcının mütalaasının "ilkel ve dosya kapsamından uzak olduğunu" savunarak, ''İşçi sağlığı ve işçi güvenliğinin tüm mevzuatına ve yaşam hakkına saygısı olmayan bir mütalaa oldu. Mesele oraya elektrik kablolarını götüren çocuğa yıkıldı. Mesele konu hakkında hiçbir ehliyeti ve yeterliliği olmayan Kaldem ve Kayı firmalarının kontrolü altındaki bir firma. Bu mağdur aileler, iki yıldır hukuki mücadele veriyor. Külliyen itiraz edeceğimiz bir mütalaa oldu'' diye konuştu. 

İddianameden 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 11 Mart 2012'de Esenyurt Güzelyurt Mahallesi'ndeki Marmara Park şantiyesinde, alışveriş merkezinin kaba inşaatını üstlenen Kaldem Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin işçi barınma çadırlarında yangın çıktığı kaydediliyor. 

Yangında, 11 işçinin hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, şüpheliler Abdullah Altun, Kadir Altun, Şaban Bakırcı, Erdal Gümüş, Cem Yıllar, Sezgin Atalay, Süleyman Aslan, Arif Korkmaz, Kaan Akarsu, Ömer Faruk Gülmez, Hikmet Tezcan, Andreas Michael Hohlmann ve Mehmet Altun'un "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" ve "taksirle yangına neden olmak" suçlarından 2 ile 23 yıl altışar ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt'ta 11 kişinin öldüğü yangının davası başladı!
  • 27.01.2018 09:53

Esenyurt'ta 11 kişinin öldüğü yangının davası başladı!

Esenyurt'ta AVM inşaatı sırasında şantiyede çıkan yangında 11 kişinin öldüğü dav ...

Esenyurt'ta 11 işçinin ölümüne ilişkin davada son durum!
  • 08.04.2015 17:03

Esenyurt'ta 11 işçinin ölümüne ilişkin davada son durum!

AVM inşaatı şantiyesinde 11 işçinin hayatını kaybettiği yangının davasında, 6 sa ...

Esenyurt’ta AVM inşaatında çıkan yangının davası devam ediyor!
  • 01.03.2013 16:37

Esenyurt’ta AVM inşaatında çıkan yangının davası devam ediyor!

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 ...

Şantiye binaları iklim koşullarına uygun olmalı
  • 15.03.2012 09:38

Şantiye binaları iklim koşullarına uygun olmalı

Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığ ...