maritbet girişmaritbet
Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çok yakında hizmete başlayacak

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çok yakında hizmete başlayacak

Esenler Devlet Hastanesi'nin tanıtım programında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İki bloktan oluşan Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, çok kısa bir süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak" dedi

Esenler'in onlarca yıllık hastane hasreti bitiyor. Bir çok branşıyla devlet hastanesi gibi de hizmet verecek Esenler Kadın Doğun ve Çocuk Hastanesi, düzenlenen programla Esenler halkına tanıtıldı. Havaalanı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan hastane içerisinde düzenlenen programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, Esenler Müftüsü Halil Şekerci,  Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın, Ömer Çetinkaya,  Orhan Oğuz Türk, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Hastane Başhekimi Dr. Ümit Doğan, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Verilen kokteylin ardından konuşmalara geçildi. Programda ilk konuşmayı yapan Esenler Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Ümit Doğan, hastanenin yapımında gösterilen emeğe layık bir hastane olması için çalıştıklarını belirterek, "Gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bölge sakinlerine en iyi şekilde hizmet vermek için hazırız. Emeği geçenlere, özellikle de Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu'ya şükranlarımı sunuyorum" dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

2009 Seçimlerinden sonra Başkan Göksu'yla birlikte Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini belirten AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan,"Kıymetli Başbakanımızla görüştüğümüzde, Esenler'in en önemli ihtiyacının bir devlet hastanesi olduğunu söylemiştik. AK Parti Hükümeti sadece bu binanın kamulaştırması için 10 Milyon TL harcadı. 5 yıl boyunca Belediye Başkanımız an be an takip ederek burayı Esenler'e kazandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KISA SÜRE SONRA HİZMET VERECEK

Özkan'ın ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu hastanenin ilk temeli atıldığında duyduğu heyecanı dile getirerek hastanenin Esenler'e kazandırılması serüvenini şöyle anlattı: "Esenler halkı biz göreve geldiğimizde talep ettiği ilk şeylerden birisi de hastaneydi. Sayın Başbakanımızla, seçildikten 1 hafta sonra görüştüğümüzde, Esenler'in acilen bir hastaneye ihtiyacı olduğunu söyledik. Burası bir bankanın ipotekli arsasıydı. Bu arsayı bir yıl vadesiz para ödemeden satın aldık. Aldığımız tapuyu Sağlık Bakanlığı'na devrettik. Bir yıl sonra da Sağlık Bakanlığı buranın parasını ödedi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri bize (burayı 2 blok halinde yapalım, daha büyük bir hastane olsun) deyince, biz de o kadar bekledik bari Esenler'in büyük bir hastanesi olsun dedik. Görüleceği üzere iki bloktan oluşan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak inşa edildi. Şu anda hastanemiz poliklinik hizmetlerini verecek durumda. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde de hastanemiz hizmet vermeye başlayacak. Bu ay sonunda müteahhit hastaneyi teslim ediyor. Şu ana kadar hastaneye harcanan para 45 Milyon TL. Bu paranın yaklaşık 12,5 Milyon TL'si Esenler Belediyesi tarafından, geri kalan kısmı ise Sağlık Bakanlığı tarafından karşılandı".  

HASTANE VE ŞEHİR MEYDANI BİRARADA

Havaalanı Mahallesi Devlet Hastanesi'nin gelmesiyle birlikte büyük değer kazandığını belirten Başkan Göksu, "Hastanemizin alt tarafında 12 bin metrekarelik alanı Esenler Belediyesi olarak satın aldık. Belediyemiz tarafından satın alınan alan, yeraltı otoparkı, pazar ve şehir meydanı olarak düzenlenecek. Hastanenin otopark bütçesini de oraya aktarıp, hastanenin otoparkını da o alana yapacağız. İmkan olursa otoparktan tünel ile hastaneye ulaşılsın istiyoruz. Esenler Belediyesi olarak satın aldığımız alanı, Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edeceğiz. Büyükşehir ile yazışmalar ve hatta proje başladı. Böylece Havaalanı Mahallesi çok güzel bir hastaneye ve şehir meydanına kavuşmuş olacak. Ben Sayın Başbakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ESENLER'E ŞİFA DAĞITACAK
Programda son konuşmayı yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, önemli bir eseri Esenler'e kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, " AK Parti Hükümeti zamanında, ilaç kuyrukları hastane kuyrukları sona erdi. Şu anda dev şehir hastaneleri yapıyoruz. İlçelerdeki en önemli kamu binalarından biri de hastaneler. Böylesine önemli bir eseri Esenler'e kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Esenler daha iyilerini hak ediyor. Şifa kaynağı olan hastanenin, doktorların Esenler'e şifa dağıtacağına inanıyorum. İnşallah açılışında birlikte olma temennisiyle, herkesi Allah'a emanet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar birlikte hastaneyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Toplam 240 yatak kapasiteli; acil servisinden laboratuarına, yeni doğan ünitesinden röntgen cihazlarına kadar tüm sağlık hizmetlerinin sunulacağı Esenler Devlet Hastanesi, iki blok halinde 6 katlı ve 18 bin metre kare kapalı alana sahip olacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenler'e 500 yataklı devlet hastanesi inşa edilecek
  • 28.03.2018 17:01

Esenler'e 500 yataklı devlet hastanesi inşa edilecek

Esenler, 103 yataklı Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden so ...

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açıldı
  • 07.03.2014 17:19

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açıldı

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da ...

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yarın hizmete açılıyor
  • 06.03.2014 16:51

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yarın hizmete açılıyor

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da ...

Esenler'e  Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa edildi
  • 20.01.2014 08:39

Esenler'e Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa edildi

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 'İki bloktan oluşan Esenler Kadın ...

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çok yakında hizmete başlayacak
  • 19.01.2014 08:17

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çok yakında hizmete başlayacak

Esenler Devlet Hastanesi'nin tanıtım programında konuşan Esenler Belediye Başkan ...

Mehmet Müezzinoğlu, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin inşaatını gezdi!
  • 28.04.2013 08:16

Mehmet Müezzinoğlu, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin inşaatını gezdi!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile b ...