maritbet girişmaritbet
Esenler Belediyesi’nden çocuklar için 14 proje!

Esenler Belediyesi’nden çocuklar için 14 proje!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Çocuk ve Şehir” konusunda bir konuşma yaptı

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği Yerel Yönetim Politikaları Açısından Çocuk ve Şehir Çalıştayı'nda bir konuşma yaptı.  “Çocuk ve Şehir” konusunun ele alındığı çalıştaya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın yanı sıra yazar, yayıncı, sanatçı, psikolog, sosyolog, eğitimci, hukukçu, yerel yöneticiler ve diğer bazı ilgili birim temsilcileri de katıldı.

Çocuk dostu şehirler

Çalıştayın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Çocuk dostu bir şehir oluşturmak gerektiğini söylüyoruz sürekli bu metinlerde ve yaptığımız bütün toplantılarda. Çocuk dostu bir şehrin de çocuklar için nefes alma mekânları olan, çocukların temiz su içebildiği, temiz hava alabildiği, özgürce oynayabildiği, hayata katılabildiği, adil şartlar altında yaşayabildiği bir mekânı ve şehri kastediyoruz. Ama dikkat ederseniz bunların hepsi son derece genel cümleler, nasılı içermeyen cümleler" dedi. İslam, belediyelerin, sosyal sorumluluk projelerinin bir adım daha ilerisine geçerek, bunun artık bir vazife olduğu bilincine ulaşması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Tarihi bir sorumluluk

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de konuşmasında "Çocuk, şehrin geleceği. Nasıl biz şehirleri medeniyet mirası olarak devraldıysak, çocuklardan da aslında geleceklerini emanet aldığımız şuuru ve bilinciyle nasıl bir şehir, nasıl bir mekân inşa etmemiz lazım? Bu, bizim için çok tarihi bir sorumluluk" dedi.

Çocuk sokağı'na teşekkür

Gül, Esenler Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde açılacak Çocuk Sokağı'nın da örnek bir proje olduğunu belirtti ve belediyelerin böyle faaliyetlerinin vizyon ve tasarım yönünden de çok önemli olduğunu kaydetti.

Felsefesi olan şehirler

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da yaptığı konuşmada, “Yeni dönemde de felsefesi olan şehirler inşa etmeye devam edeceğiz. Çocuğun, kadının, yaşlının, dolayısıyla insanın düşünüldüğü ve bu toprağın örfünün, ananesinin düşünüldüğü şehirler inşa edeceğiz” diye konuştu.

Beklenti haritalarını çıkardık

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, konuşmasında çocuk dostu şehirleri inşa etmek için çalışmaya devam ettiklerini söyleyerek “Biz bu çocukları, bu şehrin en mutlu insanı nasıl yapabiliriz diye mahalle mahalle çocuklara sorular sorduk ve bu sorular çerçevesinde çocukların beklenti haritalarını çıkardık. Bu çerçevede hangi adımlar atabiliriz diye sosyal projeler belirledik” dedi. Göksu, Esenler'in bu çalışmalar sonucu suç işleme istatistikleri açısından İstanbul'da son sıralara geldiğini söyledi.

Çocuklar için 14 proje

Göksu, “Şu anda bizim çocuklarla ilgili yürütmüş olduğumuz 14 ayrı projemiz var ve biz bir çocuk bir şehirden hangi beklenti içine giriyorsa onu karşılamaya çalışıyoruz” dedi. Esenler'deki deniz görmeyen çocukları denize götürdüklerini söyleyen Göksu, çocukları sanata yönlendirerek şehrin sosyal dokusunu değiştirdiklerini aktardı.

Çocuk sokağı'nı anlattı

Esenler Belediyesi'nin Çocuk Sokağı projesinden de söz eden Göksu, “Bu projemizi çocuk kaçırmalarından sonra çok aktif bir şekilde devreye sokmamız gerektiğini düşündük. Bir sokağı önce halk oylamasıyla komple trafiğe kapattık. Bu sokağı tamamıyla çocuklara göre dizayn ettik. İçerisinde her türlü sokak oyunlarının oynanabileceği mekân haline getirdik. Diğer taraftan sokağın etrafında belediyemize ait mekânları da bir kampüse çevirdik. Bu mekân 24 saat kamerayla takip ediliyor. Anne istiyorsa çocuğunu internetten takip edebilecek. Aynı zamanda çocuk burada dondurmasını ve çikolatasını kendi üretip kendi yiyecek, jetonla bisiklete binecek, bütün sokak oyunlarının da eğitimi verilecek” diye konuştu.

Hayata bağlıyoruz

Madde bağımlılarına yönelik Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği % 100 Hayat projesinden de söz eden Göksu, “Ne kadar bağımlısı çocuğumuz varsa bunların evlerine giderek, çocukları ve ailelerini ikna ederek bu çocukları tedavi ediyoruz, rehabilite ediyoruz ve meslek sahibi yapıyoruz” dedi. 

Uzmanlar ele aldı

Çocuk ve şehir ilişkisinin ele alındığı çalıştayda politikacıların yanı sıra yazar, yayıncı, sanatçı, psikolog, sosyolog, eğitimci, hukukçu, yerel yöneticiler ve diğer bazı ilgili birim temsilcilerinin görüşleri de değerlendirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!
  • 13.10.2014 17:05

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, emlaktasondakika.com'dan Uğurcan T ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...