maritbet girişmaritbet
Erzurum'da sokak hayvanları için iglo evler yapıldı

Erzurum'da sokak hayvanları için iglo evler yapıldı

Erzurum'da, belediye tarafından her türlü bakımları yapılan sokak hayvanları için Eskimoların da kullandığı iglo evler yapıldı.

Erzurum'da kısırlaştırma, aşılama ve adli konular dolayısıyla kent merkezi ile ilçelerden getirilen yüzlerce sahipsiz hayvana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı Rehabilitasyon Merkezi'nde özenle bakılıyor.

Bakım, rehabilitasyon ve tedavileri gerçekleştirilen merkezde, daha önce bu hayvanlar için ahşap ve tuğladan yeni barınaklar inşa edildi. Bununla da yetinmeyen merkez yetkilileri, kapalı ve ısıtmalı bölümler dışında kalan hayvanlar için düşen hava sıcaklığını göz önüne alarak farklı bir çalışma yaptı.

Kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu kentte bu hayvanların soğuktan en az şekilde etkilenmesini sağlamak için "Eskimo"ların da kullandığı yaklaşık 15 "iglo" ev yaptırdı.

Merkezdeki köpeklerin dışarıda durmaktansa daha sıcak olan iglo evlerini tercih ettikleri gözlendi.

"Hayvanlar gerçekten korunaklı sıcak bir yerde kışı geçirmiş olacaklar"

Veteriner İşleri Şube Müdürü Ahmet Çağrı Birdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hayvanlar için yaptığımız bu iglo evlerinin giriş yönlerini hakim rüzgarın ters istikametine yerleştirdik. Hayvanlar gerçekten korunaklı sıcak bir yerde kışı geçirmiş olacaklar." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erzurum'da sokak hayvanları için iglo evler yapıldı
  • 19.12.2016 15:11

Erzurum'da sokak hayvanları için iglo evler yapıldı

Erzurum'da, belediye tarafından her türlü bakımları yapılan sokak hayvanları içi ...