maritbet girişmaritbet
Erzurum'da şehit ailesine belediyeden ev!

Erzurum'da şehit ailesine belediyeden ev!

Palandöken Belediyesi, şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Aydemir'in ailesine ev alınmasını karara bağladı

Erzurum'da Palandöken Belediye Meclisi, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir'in ailesine ev alınmasına karar verdi.

Palandöken Belediye Meclisi, eylül ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Orhan Bulutlar başkanlığında yaptı. 

Meclis, Bulutlar'ın sunduğu başkanlık önerisi ile Diyarbakır Lice'de 19 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir'in ailesine ev alınmasını karara bağladı. 

Meclis gruplarının görüşlerini açıklamasının ardından oylamaya sunulan öneri, oy birliğiyle kabul edildi. 

Bulutlar, burada yaptığı konuşmada, daha önce de belediye olarak 2011 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce düzenlen saldırıda şehit düşen Piyade Onbaşı Mesut Kazanç'ın ailesine ev hediye edildiğini hatırlatarak, alınan karar için meclis üyelerine teşekkür etti. 

Bu kararla vatan savunması için canlarını veren şehitlerden biri olan hemşehrileri Metin Aydemir'in geride bıraktığı ailesine sahip çıkmak istediklerini belirten Bulutlar, şunları kaydetti: 

"Emanetlerini koruma ve onların başımızın tacı olduğunu gösterme adına şehidimizin ailesine bir ev alma düşüncemizi meclisimizin oy birliği ile aldığı kararla hayata geçirme imkanı bulduk. Şehidimizi rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Alınacak ev şehidimizin ailesine hayırlı olsun."

Toplantının ardından Bulutlar'ı ziyaret eden şehit babası Taha Tahsin Aydemir, karar dolayısıyla Bulutlar ve meclis üyelerine teşekkür etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erzurum'da şehit ailesine belediyeden ev!
  • 07.09.2015 16:37

Erzurum'da şehit ailesine belediyeden ev!

Palandöken Belediyesi, şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Aydemir'in ailesine ev a ...