maritbet girişmaritbet
Erzurum'da arsasına izinsiz 3 bin 500 konut yaptırılan Mehmet Kurt davayı kazandı!

Erzurum'da arsasına izinsiz 3 bin 500 konut yaptırılan Mehmet Kurt davayı kazandı!

4 yıldır karar uygulanmayıp 6 milyon TL bedel ödenmeyince arsa sahibi 712 eve tedbir koydurttu

 

Erzurum'da kendisinden izinsiz üzerine mahalle kurulan arsasıyla ilgili davayı kazanan Mehmet Kurt, yaklaşık 6 milyon liralık bedel ödenmeyince, 712 eve tedbir koydurdu. Tebligatları alan mahalleli şoke oldu. Erzurum'dan İzmir'e göç eden Mehmet Kurt, 35 yıl sonra memleketine döndüğünde, babasından kalan 28 bin 400 metrekarelik arsanın üzerine Hilalkent Konutları'nın yapıldığını gördü. Belediyeye giden Kurt'a, arsanın başka bir yere kaydırıldığı söylendi. Kendisine verilen arsanın imara açık olmadığını öğrenen Kurt, Erzurum 2. Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan işlemin iptali için dava açtı. İki yıl önce sonuçlanan davada mahkeme arsanın iadesine karar verdi. Yargıtay'ın da onadığı kararın ardından Yakutiye Belediyesi'ne başvuran Kurt, ya arazisinin geri verilmesini ya da bedelinin ödenmesini istedi. 
 
SATIŞINA ENGEL KONULDU 
Ancak aradan geçen 2 yıla rağmen bir sonuç alamayınca, geçen ay Erzurum 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Kurt, taşınmazının eski haline döndürülmesi, tapu iptali ve tescil davası açtı. Ayrıca, arsanın üzerindeki konutların satılmasını engellemek amacıyla ihtiyati tedbir talebinde bulundu. Mahkeme de toplam 3 bin 500 konuttan, Kurt'un arsası üzerindeki 712 konutun satışını engellemek için ihtiyati tedbir kararı aldı. Geçen 3 Eylül'de tebligatları alan konut sahipleri büyük bir şok yaşadı. Arsanın tahsis edildiği 1996 yılında Refah Partisi'nden belediye başkanı olan Selahattin Parlak, "Ortada bir cenaze var. Durumu çözeceğiz. Evlerimiz tapulu. Sadece mahkeme sonuçlanana kadar tedbir konuldu. Abartılacak bir durum yok" dedi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Bu sorunla bizim ilgimiz yoktu. Belediyelerin birleşmesiyle 2009'da muhatap olduk. Belediye kanunlar çerçevesinde gereğini yapıyor" diye konuştu. 
 
MAHALLELİ TEDİRGİN VE ŞAŞKIN 
 Mevlüt Atabay: Evi 2006'da emekli ikramiyemle aldım. Elimizden gidecek diye çok tedirginiz. Belediye çözüm bulsun.
 Fatih Demir: Evi 4 yıl önce borca girerek aldım. Bu sorunun biz ev sahipleri ile bir alakası yok. Belediyenin ve arsa sahibinin sorunu. Ama evimiz elimizden alınacak korkusuyla günlerdir uyku uyuyamıyoruz. 
 
 Durak Ay: Evi 2005'te güçlükle biriktirdiğim parayla aldım. Şeker hastasıyım, Tedbir karanını duyunca az daha ölüyordum. Günlerdir uyku uyuyamıyoruz. 
 
 Nizamettin Koçak: Kararı alınca çok tedirgin olduk. Biz evlerimizi aldığımızda böyle bir sorun yoktu. Sonra ortaya çıktı. Evlerimizin yıkılacağı söyleniyor. Böyle bir şey olamaz. Belediye arsa sahibi ile anlaşıp arsasının bedelini ödemeli. Burada en büyük hata belediyenin, sonra da Kooperatif başkanınındır. 
 
"PARAMI VERMEZLERSE EVLERİ YIKTIRIRIM"
SSK emeklisi Mehmet Kurt, "Dönemin belediye başkanı, kendi çıkarları doğrultusunda kanunları hiçe sayarak benim arsama el koyup, kendisinin de yöneticisi olduğu bir kooperatif kurarak konut yapmış. Ya arsamın bedelini verirle ya da binaların hepsini yıktırıp arsamı geri alırım" dedi. Avukatı Tuncer Aktaş ise "Davayı kazandık ama eski hale döndürme talebimiz bir türlü uygulanmadı. Üstelik belediye ve kooperatif hukuku hiçe sayarak, binaları kat mülkiyetine çevirip tapuya tescil ettirdi. Arsanın eski haline döndürülüp iade edilmesi gerekiyor. Ancak binaların yıkılması zor görünüyor. Arazi bedelinin ödenerek müvekkilinin mağduriyetinin giderilebileceğini, bunun da faiziyle birlikte 5- 6 milyon lirayı bulacağını tahmin ediyoruz" dedi. Belediye yöneticilerini sorumlu tutan ev sahipleri ise karşı davaya hazırlanıyor. 
 
Sinan Aydın/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatih Demir, Huzzak Tower Plus'ı anlattı
  • 03.12.2014 10:23

Fatih Demir, Huzzak Tower Plus'ı anlattı

Huzzak Yapı Genel Müdürü Fatih Demir, Huzzak Tower Plus projesinin detaylarını a ...

"Deprem riski korona virüsten daha tehlikeli"
  • 19.08.2020 08:45

"Deprem riski korona virüsten daha tehlikeli"

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kur ...

Fatih Demir, Park34 Kartal projesini ekibimize anlattı!
  • 24.10.2017 17:15

Fatih Demir, Park34 Kartal projesini ekibimize anlattı!

DemirYapı Organizasyon Müdür Yardımcısı ve Mimar Fatih Demir, Park 34 Kartal'ı v ...

Erzurum'da arsasına izinsiz 3 bin 500 konut yaptırılan Mehmet Kurt davayı kazandı!
  • 16.09.2012 09:21

Erzurum'da arsasına izinsiz 3 bin 500 konut yaptırılan Mehmet Kurt davayı kazandı!

4 yıldır karar uygulanmayıp 6 milyon TL bedel ödenmeyince arsa sahibi 712 eve t ...