maritbet girişmaritbet
Erzurum'da Ahmet Metin Karadayı'nın yargılanması sürüyor!

Erzurum'da Ahmet Metin Karadayı'nın yargılanması sürüyor!

Erzurum'da, maket üzerinden sattığı konutları teslim etmediği gerekçesiyle 2 bin 422 yıla kadar hapsi istenen Karadayı'nın yargılanmasına devam edildi

Erzurum'da, maket üzerinden satışa sunduğu konutları inşa edip hak sahiplerine teslim etmeyerek "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 692 yıldan 2 bin 422 yıla kadar hapsi istenen iş adamı Ahmet Metin Karadayı'nın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Metin Karadayı katılmadı. Mağdurlar, müdahiller ile taraf avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

Mağdurlardan Dursun Sarı, duruşmadaki ifadesinde, 2012 yılında Çat Yolu Projesi'nden daire almak için Karadayı şirketiyle anlaşma yaptığını ifade ederek, "Çat Yolu Projesi iptal edildiği için sözleşmeyi iptal ederek yeni sözleşmeyle Hasani Basri Projesi'ne kaydırdılar. Dairenin parasını vermiştim, alamadım. Şikayetçiyim." dedi.

Müdahil Adem Yıldırım ise konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda yine sanığın yürüttüğü New City Projesi'ne 22 milyona yakın harcama yapıldığının belirtildiği aktararak, "22 milyona yakın harcama yapıldığı bildirildi ancak Şerafettin Aslan 130 milyon paranın toplandığından bahsetmişti. Sanık Ahmet Metin Karadayı 'Bu işi belediye halletmezse bile kalan paraları geri teslim edeceğim' diye söylemişti." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının davada eski Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in dinlenilmesi talebini ise bu aşamada gerek olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Heyet daha sonra eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Karadayı Konut Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt firmasının sahibi ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Metin Karadayı'nın, Erzurum'un Palandöken ilçesi sınırları içinde bir kısmını Erzurum Büyükşehir Belediyesinden ihale yoluyla aldığı, bir kısmını da konut karşılığı müştekilerden topladığı parseller üzerinde hazırladığı konut projesini yapmayarak, para ya da arsa karşılığı satış yaptığı 346 kişiyi dolandırdığı öne sürülüyor. 

Bu sebeple hakkında açılan davalar birleştirilen iş adamı Karadayı'nın her bir müşteki için ayrı ayrı 2 yıldan 7 yıla kadar olmak üzere toplam 692 yıldan 2 bin 422 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu
  • 28.11.2022 11:20

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi "Palandöken"
  • 19.02.2021 09:32

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi "Palandöken"

Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 3'üncü uzunluktaki pistiyle kayakseverlere 15 ...

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!
  • 21.10.2020 17:26

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesince Yakutiye ilçesi Kavak Mahallesi'nde yapımı tama ...

Erzurum’un rengarenk mahallesi
  • 07.08.2019 11:51

Erzurum’un rengarenk mahallesi

Erzurum’da yıkılmaya yüz tutmuşken onarılarak rengarenk hale getirilen evler ilg ...